1/1/09

πετεφρής: ΤΟ ΦΙΛΗΜΑ

Εκείνη έμενε ακίνητη ώσπου Εκείνου η λαιά άγγιξε την ράχη της παλάμης,μια κίνηση που είχε πρωτοδεί στο Ζαγκλιβέρι, εκδρομή συμφοιτητών και η Ζάλγκα υποτάχτηκε επί δίμηνο στις αυστηρές ριπές του Ζιναλάβετς εξαιτίας του αγγίγματος, που κι αυτός το είχε μάθει από την εντέλεια της Ζαφείρως της κουτσοδόντισσας η οποία ενίοτε τον έκρυβε στο αποθηκάκι του σπιτιού του θείου της ο οποίος την εβάτευε έναντι φιλοξενίας.
Μόλις η ράχη ραχούλα ανέπνευσε τα ευειδή και κυοφορούντα οίστρο δάκτυλα(ιδαία ιδέα) του Εκείνου, δάκτυλα μαγεμένα από το στήθος το μισό της Αληβόνας, τα δύο ημίσεα πάκια της Καρκασσίνης,τα λαιμά τα λαιμουδάκια τις λαιμαριές της Κόχνας της Ζβρόχνας της Πεπίτας με το μυτερό πηγούνι,θυμήθηκε άλλα αγγίγματα του Λάφκου, του Μαντάρεως, των αδελφών Πριτσινέλλα, του παπά του γεροντάμαλου εκ Κιρκασίας δίπλα στο αναγνωστικό, του υπουργού Ντουνέκα και του εναλλακτικού Κτάκη(εκ του Θεοφυλακτάκη)άντε ξανά μανά ο οίστρος το επίφοβο ντουμάνι των αισθήσεων πήρε να γυρίζει όπως του Ντεριντά και όπως του οργανικού διανοούμενου ή ψόφια αύρα, οπότε πλησίασαν αμφοτέρων τα χείλη και σμίξασι τα τετραπαγή και ραγαδιασμένα, τα ιψενικώς υστερικά. Εάν δεν είχαν μνήμη όλα θα ξέφευγαν των οικείων ελέγχων ,αλλά Εκείνη εζήτησε την ουράνια συνδρομή του Μπίκλοξ, της Νεράντζως, του εξαδέλφου Χαραλαμπάκη, του Τάσου, του Τάσσωνος, του Αλέξη, του Στέφανου, του Ιουλιέτου, της Χαράς, της Κουρτάκλας και του Πείσωνος που ήσαν όλοι μάγοι στο φιλί, ενώ Εκείνος παρέπεμψε τα υπόλοιπα στον Θωμά τον Γκρού, στην Τερανάδιτς, στην Αλλοία, στην Πασχαλίνα, στην Μαρία, στην Μαρία του Κρανίδη, στην Μαρία των διδύμων που νήστευαν.Με την τεχνική πάντοτε της αμείλικτης Καρκασσίνης, δι΄ό και ήταν η μόνη μονάχη μοναχή με δύο αναφορές στο παρόν φωτεινό, αισιόδοξο και ατσούμπαλο κείμενο λογοτεχνικού στόχου.
Κι έτσι, λαμπρώς επέτυχε το φίλημα Εκείνης και Εκείνου, μέρα που ξημέρωσε αγοραία,πολύ μακριά από το Μανιάκι όπου ο Μπραϊμης εφίλησε τον Παπαφλέσσα, δυό βήματα από το τρελάδικο της Κέρκυρας όπου ο Μητσάκης το ονειρεύτηκε.

9 σχόλια:

Splash είπε...

ουφ, ζαλίστηκα με τα λόγια σου πρωτοχρονιάτικα...Καλή Χρονιά πάππο....φιλώ σε..κι εγώ!

Finn είπε...

Δηλαδή, απλούστατα, είχε δασκαλέψει τη Δεσποινού την γυναίκα του και της είχεν ειπεί: Τώρα που θά 'ρθη αυτός ο Τσομπάνος να του διαβάσω την Σολομωνική, εσύ να βρεθείς έξω από το σπιτι, και σε λίγο ν΄αρχίσης να ρίχνης χαλάζι τα χαλίκια απάνω στη σκεπή του σπιτιού μας. Η Δεσποινού, αν κ' ελυπείτο τα κεραμίδια του σπιτιού της, που θα έσπαζαν, ηναγκάσθη να συμμορφωθή και με την απαίτησιν ταύτην του γερο-κλέφτη, του ανδρός της. Αφού τα είχε κάμει όλα γυαλιά-καρφιά, αφού είχε φάγει ελαιώνας και χωράφια, τι την έμελε πλέον δια τα κεραμίδια της σεσαθρωμένης καλύβης;
Μου θυμίσατε τον Κυρ-Παπαδιαμάντη. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Χρόνια καλά και δημιουργικά. Αν είναι πολλά ακόμα καλύτερα. Εκτιμώ αφάνταστα τις συλλογικές προσπάθειες σας ευχομαι κάθε επιτυχία.

Γουφ είπε...

μαστορα, υπερέβεις εαυτόν εδω.
κανε σκοντο μη πάθεις.
σε χρειαζόμαστε.

καλη χρονια στα ηνωμενα εμιρατα και σε ολους.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ καλέ....
Που τον θυμηθήκατε τον Παπαδιαμάντη;
Ίδιοι και απαράλλαχτοι όλοι σας.....

Γουφ είπε...

γιατι ρε, ολοι οι ΑΝΩΝΥΜΟΙ δεν ειναι ιδιοι κι ομοιοι μεταξύ τους?
εσυ τι νομιζεις δηλαδή, οτι διαφέρεις απο τους άλλους ανωνυμους?

οποιον θελουμε ρε θα θυμομαστε και οποιον θελουμε θα τον ξεχναμε!

ΥΣ
συγγνωμη αγαπητοι βουστασιαρχες για την παρεμβαση/

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει....
(ει δε "Πελαζί" τότε μαντάμ-
και Ψαθάς)

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Demina, καλή χρονιά επίσης.

Finn, "σας θύμισα τον Παπαδιαμάντη" σημαίνει ότι σχολιάσατε ευγενώς το κείμενό μου, με μία ευγενή του ρέπλικα; Καλή χρονιά.

Dionysos, αφεριμ!

Γουφα, γιά τα Εμιράτα μόνον έχεις δίκιο."Σκόντο" εννοείς να σκοντάψω, φαντάζομαι.Οταν δεν γκαμπνίζεις, όλα είναι διαφορετικά.

Ανώνυμο ον, έπρεπε να θυμηθούμε τον Ουσπένσκην;

Μπερεκέτη μου, με τα Πελαζί και τα Μπελαμί, είδες πως πέρασε ο καιρός; σα να ζούμε ημέρες αφορισμού του Βενιζέλου...

Finn είπε...

Mάλιστα. Δια του λόγου το αληθές, εξ'ου το απόσπασμα. Επίσης, για τη μικρή πιθανότητα να μην ξέρετε πως τα πληθωρικά σας κείμενα μπορούν να ξυπνούν τέτοιους συνειρμούς. Τουλάχιστον σε απαράλλαχτους με 'με. Ευχαριστώ.