12/1/09

Χοιροβοσκός – Κουτσομπολιά.



Ο Χοιροβοσκός, βλέποντας ότι οι συντρείς το βαρύναμε το καταμαράνι,είναι ο μόνος που μας πειράζει και προσπαθεί να μας κάνει να γελάμε, αλλα μάταιος κόπος.Με φαίνεται ότι ήρθαμε στα βουστάσια γιά την μυρωδιά, γιά το περιθώριο, γιά την σιωπή και γιά ταις αγελάδες.,

Γράφει ο Πετεφρής σ’ ένα σχολιό του λίγο πιο κάτω, και σε ρωτώ αναγνώστη/ρια μας… Τι νομίζεις πως έκανε ο περιθωριακός, σιωπηλός, και μυρωδάτος Μπερεκέτης, το Σάββατο το βράδυ;

ΚΟΑΝ – Sister Moon

Aααα… και επειδή περνάνε πολλοί μουσικοί απ’ εδώ, έχω μια ερώτηση. Τι νότα δίνει το Θιβετιανό καμπανάκι στο τέλος του κομματιού και πως ταιριάζει με την τονικότητα του κομματιού. Έτσι, για να μου φύγει η απορία!

Διακρίνονται: O Χέρμπι στο πιάνο, ο Στήβ Τζόρνταν στα τύμπανα, ο Τζών Πατιτούτσι στο κόντρα μπάσο, ο πολύς Κύρος Βαπτιστής στα κρουστά , και ο Κεντρής στο τραγούδι.

12 σχόλια:

Γουφ είπε...

θα επρεπε να γραπσεις
''αναγνωστρια/η μας''

η νοτα ειναι στον ηχο τον βαρύ

Ανώνυμος είπε...

Ρε # και είναι συγχορδία Φα# μινόρε με 6η.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Δημάρατε,
Είπαμε ν' αλαφρώσουμε.Σιγά μη γράπσω αναγνώστρια/η για να φχαριστιέται ο πάπος ο κρεπαλιάρης (αυτός που του αρέσουν οι κρέπες).Ήχος ελαφρύς.

Ανώνυμε με διαστήματα 4ης,
Λάθος απάντηση.Enlighten up.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

ΑΣΜΑΤΙΟΝ

η αναγνώστρια
που δεν είναι γνώστρια
αλλά κοιτά την όστρια
ρια, ρια ,ριανκούρ
κούρδα, κούρδα, κόρδακας
του ματιού μου ο κόρακας!

Γουφ είπε...

ΑΣΜΑΤΑΡΙΟΝ

ο ύχος της νώτας
το βήμα της μπότας
της χήνας φτερό
θα σε βρώ θησαυρέ
Ίσαυρε θα σε βρώ

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεσαι σκληρή προσπάθεια στα ακουστικά αγαπητέ. Η συγχορδία είναι ακριβώς εκείνη που σου είπα. Αν έχεις κάποιο πιάνο στο σπίτι ή σε άλλο σπίτι, βάλε τα χεράκια στα εξής πλήκτρα και θα το ακούσεις. φα#-λα-ντο#-ρε# (λίγο χαμηλό). Όσο για την αρχική νότα, την ψηλή, είναι σολ#.

Γουφ είπε...

Αγαπητέ Γεωργιε, εφοσον επιμενεις για μια σοβαρη απαντηση εχω να πω το εκσής.

Μια κλίμακα απο ΣΙ είναι το κομματι, μισή ματζόρε μισή μινόρε, συμμετρική δηλαδή. Σαν την ακουστική πειραγμένη την κόβω αλλά με εμας τους τζαζίστες δεν βγάζεις άκρη.. Το τελευταίο ακόρντο είναι μια Σι ματζόρε, και το καμπανάκι παίζει ένα Ρε δίεση, την τρίτη της συγχορδίας. Φαλτσάρει λίγο αλλά δεν κουρδίζονται τα άτιμα τα ιδιόφωνα.

κανε κοπιπαστίδιον και ακου πως αντιμετωπισα εγω το προβλημα της ακουστικης πειραγμενης σε ενα κομματι που ειχα συνθεσει πριν 30 χρονια

http://www.esnips.com/doc/08d8b17b-71ff-48aa-adbe-9f8f9b2dbd68/12-Baikal

και πες του μαγκα να κανει το ιδιο, κι αν δεν καταλαβε, ας με ρωτησει. αμαν πια!

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Πετεφρή,

Νιάου, νιάου, Πετεφράκη
Με το Φαραωνάκι
Μικρέ μας Πετεφρή

Dημάρατε,
Είσαι άπαικτος,μια ορχήστρα μόνος σου. Μην μου πείς ότι των Θεοφανείων συμμετείχες κι εσύ στην Μπαντίνα που περιδιαβαίνει στο Καπσάλι με τον άσωτο Ιωάννη να παίζει τούμπα;

Ανώνυμε 4ε,
Σας ζητώ συγγνώμη αλλά εδώ κάνω καλαμπουράκι.Έχετε δίκιο, χρειάζομαι πολύ δουλειά.Ευτυχώς όμως για τους μουσικούς και την μουσική δεν έχω καμμιά διάθεση εδώ και χρόνια για δουλειά και μελέτη (μουσική). Δεν διαφώνησα με την μουσική σας ανάλυση, απλά περίμενα μια άλλη απάντηση. Γι’ αυτό και έγραψα λάθος απάντηση, και όχι λάθος ανάλυση. Τα λόγια του Σαίξπηρ «My mistress’ eyes - are nothing like the sun» ήταν η αυθόρμητη απάντηση του Στίνγκ στην ερώτηση ενός μεθυσμένου «How beautiful is the moon?».Καμμιά σχέση η απάντηση με την ερώτηση.Και έτσι γράφτηκε αυτό το πολύ ωραίο κομμάτι! ΚΟΑΝ λοιπόν… μια ερώτηση ακόμη και μουσική μπορεί να έχει πολλές απαντήσεις.Και πάλι σας ευχαριστώ, μην με παρεξηγείτε.


Dημάρατε Τσιριγώτη
Υπάρχει κι αυτό να το πέκσεις σε καμμιά μικρούλα:)

SOL#m DO#7/mib SOL#m
My mistress’ eyes - are nothing
like the sun
DO#7/mib
SOL#m DO#7/mib SOL#m
My hunger for her - explains everything I’ve done

...I’d go out of my mind, but for you.

Ανώνυμος είπε...

Δεν με προσβάλατε, μην ανησυχείτε. Εξ άλλου έχουμε και παρόμοιο επιτήδευμα. Εγώ είμαι χηροβοσκός. Εκτρέφω και με τρέφουν χήρες. Είναι να τις λυπάσαι ώρες ώρες τις φουκαριάρες.

Γουφ είπε...

Δεν έχετε καταλάβει κακομοίρηδες οτι πρόκειται για έναν ΜΙΞΟΛΥΔΙΟ απο Σι με βεβαρυμένη έκτη..! Μια στάλα πειραγμένη κλίμακα του Ντεμπισσύ που σε οδηγεί απο τον ιμπρεσσιονισμό στα βρώμικα ηρωικά μονοπάτια της Τζάζ!

Αψυχοι μπλόγκερς!!! Οσες λέξεις και να γεννήσετε, μια ύφεση στο ΣΟΛ θα σας στοιχειώνει.

Ιδου πως αντιμετώπισα εγω καποτε το προβλημα της βεβαρυμενης εκτης σε μια τζαζοσύνθεσή μου. Κοπιπαστίασον ιναμανθάνεις.

http://www.esnips.com/doc/107bd64a-108c-48d2-8ec6-597a3397b4d7/10-Eν-ψυχρώ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ασχολούμαι με αηδιαστικές κλίμακες που χρειάζονται χαρτομάντιλα.

arcades είπε...

Καλός ο μεζές κύριε χοιροβοσκέ!
Ο Πατιτούτσι κάνει εισπήδηση εδώ από το γκρούπ του Wayne Shorter. Εκεί είναι το κυρίως γεύμα κι επίσης αι γενεαί πάσαι.