28/1/09

Μπαγλαρώστε τους όλους

ή Τις ο βάνδαλος;

Η Λουκία Ρικάκη γράφει για έναν καλλιτέχνη του γκραφίτι στη Λευκωσία και πώς του φόρεσαν χειροπέδες. Χαρακτηριστικό απόσπασμαν:
Για ένα γκράφιτι, σε εγκαταλειμμένο κτήριο, αστυνομικοί τον συνέλαβαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα. Την επομένη τον ξανακάλεσαν, ζητώντας του πληροφορίες για τη δράση των αναρχικών. Για αυτό το έργο, με τίτλο «Χορεύοντας με τις νεράιδες», ο 26χρονος Αχιλλέας Μιχαηλίδης οδηγήθηκε στο τμήμα, με χειροπέδες. Εκεί οι αστυνομικοί ρώτησαν για τη σχέση του με τους αναρχικούς που προκαλούν επεισόδια.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι σας κάνει εντύπωση; οταν κανει η ΕΛΑΣ επιχειρήσεις "σκούπα", μαζευει ανθρώπους απ το δρόμο χωρίς καν μια τοσο καλή και ευλογη αφορμή, και τους κραταει στο τμημα για εξακρίβωση στοιχείων μια ώρα, παροτι εχουν αστυνομική ταυτότητα, και τους συμπεριφέρεται αισχρά. και δεν μιλαω μονο για μεταναστες, μιλαω για οποιονδηποτε τους εμπνέει λόγω εμφανισης, υφους, χωρου στον οποιο βρίσκεται, οτιδηποτε.
διάφανη

Sraosha είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο. Ξεκάθαρα. Σαφώς και από άποψη σοβαρότητας, οι πρακτικές της ΕΛΑΣ που περιγράφετε (κι άλλων αστυνομιών) είναι σαφώς μεμπτότερες.

Απλώς, το να περνάς χειροπέδες σε έναν γκραφιτά στην Κύπρο, ρωτώντας τον για τους αναρχικούς που προκαλούν επεισόδια είναι πολλαπλά αλλόκοτο. Μάλιστα, το παραμύθι ότι αναρχικοί στην Κύπρο προκαλούν επεισόδια είναι κλασικό παράδειγμα ηθικού πανικού: οι αναρχικοί στην Κύπρο δεν προκαλούν επεισόδια, απλώς, όταν διαμαρτύρονται, τους τουλουμιάζουνε στο ξύλο οι (σχεδόν κατά τεκμήριο) μπάτσοι της ΚουΔού.

Sraosha είπε...

... οι (σχεδόν κατά τεκμήριο) διεφθαρμένοι μπάτσοι της ΚουΔού.

Ανώνυμος είπε...

Αν το ζήτημα σταματά στις χειροπέδες,
έχει καλώς,
διότι η αρνητική διαφήμιση έχει πολλαπλάσιο όφελος.
Μελοδραματικοί και σοβαροφανής δεν είναι και η καλύτερη εικόνα διαμαρτυρομένων που θέλουν να καθιερώσουν τη καινοτομία στη ζωή!

Γουφ είπε...

και ετσι ο 26χρονος Αχιλλέας εγινε γνωστος και αν κανει ομορφα γκραφιτι του ανοιγονται οριζοντες...

στην τελικη οι ασχολούμενοι με γκραφιτι να περνουν αδεια προηγουμενως απο το δημο

και μιας και τοφερε η κουβεντα απορω καθε που παραπλέω τις βραχοακτες και τας βραχονησίδας, θαυμαζω και απορω λεω, πως και ΚΑΝΕΙΣ δεν εκατσε να κανει εστω και ενα γράφιτι πανω στα γκριζα βραχια και τα γκρεμια των ακτων.

υπαρχει -υποψιαζομαι- ενας εγγενης σεβασμος του καλλιτεχνη απεναντι στη φυση. το μονο που ορισμενα στεκουνε καταμαυρα απο τις πισσες που αμολανε τα γκαζαδικα.

Ανώνυμος είπε...

Προχωρημένοι αστυνομικοί
συνέλαβον τον επιμορφωτή
για εμπέδωση θεωριών περί
αιρετικών στη τέχνης γκράφιτυ!

gasireu είπε...

δηλαδή πως χορεύει με τις νεράιδες, έτσι; αν μη τι άλλο είναι αλαφροϊσκιωτος,
μέσα, μέσα!