18/1/09

Πετεφρής:Η πρόσληψη του τοπίου

To 1990 γράφοντας ένα αυτοβιογραφικό σημείωμα, χάραξα, με κάποια περίσκεψη, ότι γεννήθηκα το 1948 και πέθανα το 2016. Εκτοτε χρησιμοποιώ και τις δύο χρονολογίες, προκαλώντας μερικά φιλικά γιατί άραγε.
Απλό. Το 1990, το προσδόκιμο της ζωής ενός ατόμου 42 ετών, ήταν τα 77 χρόνια. Οι αριστερόχειρες, κατά έναν αστικό μύθο, ή κατά στατιστική πεποίθηση, ζούνε εννέα χρόνια λιγότερο από τους δεξιόχειρες.Εκαμα μίαν σεμνή αναγωγή και μία φροντισμένη αφαίρεση. Το 2016 προέκυψε ως προϊόν της μπακαλικής και ουχί κάποιας μυσταγωγίας.
Συμβαίνει δηλαδή ό,τι και με την αυτοφωτογράφηση που εκθέτω. Εάν ομοιάζω με ένζωδη παντσέτα ή με γέροντα ολυμπιονίκη ενώπιον των φακών λάικα τέως ερωμένης, φωτογράφου(ή τέως φωτογράφου ερωμένης) άλλοι πταίνε, άλλοι πτοούνται. Εως τότε, 2016.

10 σχόλια:

Γουφ είπε...

Αθάνατοοοοοοςςςςς !!!!!!!

Γουφ είπε...

συμφωνώ ασμένως με τον προλαλξσαντα!

Αθάνατος!

Dimitri Sykias είπε...

O Schoenberg και ο Gould προσπάθησαν μέσω της αριθμολογίας να προσδιορίσουν το έτος θανάτου τους. Δεν γνωρίσω αν το πέτυχαν. Το σίγουρο είναι ότι ο Gould ζούσε μ' ένα πιεσόμετρο πάνω στο πιάνο του και μια τεράστια συλλογή χαπιών - πιθανόν για να ξορκίσει τον υπολογισμένο του θάνατο.
Αν ο Θεός έχει προγραμματίσει να ζήσετε πολύ περισσότερα χρόνια από τα προσδόκιμα 77, φαντάζεστε πόσο δυσκολεύετε την ψυχολογική σας κατάσταση για το έτος 2016;

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Ο μέσος όρος για το προσδόκιμο προέκυψε με άκρους όρους τα 59 και 95 (κατά μέσο όρο κι αυτά). Η δε εξειδίκευση του στους αριστερόχειρες με άκρους τα +21 και -35 (κατά μέσον όρον επίσης). Εσύ από τους κάτω άκρους και των δύο περιπτώσεων έχεις ξεφύγει. Έχοντας ξεφύγει ανεβάζεις σταδιακά το στατιστικό μέσο όρο του προσδόκιμου, και κατεβάζεις το μέσο όρο των πλην χρόνων για τους αριστερόχειρες. Οπότε τα πράγματα βαίνουν κατά το παράδοξον του Ζήνωνος.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Λουρίδα und ουκοίδα, το "αθάνατος" κραυγάζεται (και καταυγάζεται) επί αποθαμένων!

dysk,δεν αναμινγύομαι στον προγραμματισμό του Κυρίου, αλλά στον εδικό μου.Οταν υπολογίζω ότι μου απομένουν έξι ή επτά καλοκαίρια ή εορτές του αγίου Σπυρίδωνος, απλώς διογκώνω ή συρρικνώνω τις σχετικές περιόδους.

Μπερεκέτη,σύμφωνοι.Ακόμη κι άν σκαρφαλώσω στα 80, τα δώδεκα χρόνια που θα περισσέψουν από την λογική του Προκρούστη του 2016, θα τα θεωρώ (μέσα στην καλή χαρά) "χαράμι", "έτη φωτός και σιωπής", "περιττά άρα ευτυχή", "χρονικές πεδιάδες όπου δεν με παίρνει να πλάθω πηλούς και κουλουράκια"...

jorge είπε...

Εγώ με τέτοια μαγκούρα δε θα φοβόμουν κανέναν κερατά

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Είδες, είδες;ωσάν τον Τυφωέα...

Splash είπε...

...σου μένουν δηλαδή, 2 θερινοί & 2 χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες, 2 προεδρικές εκλογές (εγχώριες), 2 δημοτικές εκλογές και άγνωστος αριθμός πρόωρων ή μη βουλευτικών εκλογών....καλά είσαι!
επίσης, στη φωτό ομοιάζεις Πάππο μου, με high tech εκσυγχρονιστή γιδοβοσκό, τα λοιπά, της φαντασίας σου...μπεεεεεεε

Μαύρος Γάτος είπε...

Μα η φωτό είναι γνωστή, της Ρίφενσταλ δεν είναι;

Άμες γαρ ψησόμεθα πολλώ μακάρονες Σ;=)))))

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Υπό το πνεύμα της τυχαίως δημιουργήθηκε, Μαυροκαττή μου.
Κατά τα άλλα, είναι της Ρίφενσταλ, όσο εσύ είσαι πάρδαλις...