23/1/09

Πετεφρής:Buddy movie footage

Ψάχνουν την τέταρτη διάσταση. Εδώ δεν έχουν καταλάβει ότι μήτε οι τρείς υπάρχουν.Απειρος αριθμός επιφανειών δημιουργεί την τρίτη διάσταση. Ενα βιβλίο αποτελείται από πολλές δυσδιάστατες σελίδες.Ποτέ του δεν θα αποκτήσει όγκο, και δεν υπάρχει πλέον κανένας με τον τρόπο σκέψης του Αβερρόη, να αποκαταστήσει τα παρτάλια του αρχαίου τρόπου.Αλλά και οι δύο διαστάσεις ψεύδος είναι ,αφού συναρμόζονται από την πειθαρχημένη κίνηση γραμμών, κι αυτές με την σειρά τους το σημείον και μόνον αυτό αναγνωρίζουν ως δομικό υλικό.Ο σημειακός άνθρωπος έλαχε κλήρον να αλλαχτεί από έναν εν διαστάσεσιν αγκομαχούντα συνάδελφο.
Αυτά είπεν ο φιλόσοφος και εκούνα τα αφτάκια του, μήπως και ανιχνεύσει ψήγμα επιδοκιμασίας στο ακροατήριο. Αλλά εκείνο παρέμενε ψυχρό και ακίνητο.Καρέκλα, καρέκλα 2, τραπέζι,τραπεζάκι, λάμπα αναγνωστηρίου με πράσινην οπαλίνα, ο στυλός,ένα μαντίλι.Κι από την τηλεφωνική γραμμή, σχολίασε ο χαροκόπος.
Μας κούφανες, μεγάλε.Από αυτά που λές, ένα όντως δεν υπάρχει. Ο πολλαπλασιασμός. Ενα τρυκάκι είναι, να μη κάμεις πολλές και βαρετές προσθέσεις. Δεν είναι αριθμητική πράξη, αυτοτελής και τελεία.Είναι καύχημα, άρα βοήθημα.
Ο φιλόσοφος έκλαιγε γοερά.
Μετά, ο χαροκόπος το έκλεισε και κοίταξε τα μπουκάλια μπροστά του, διαφόρων σχημάτων,με διαφορετική ίσαλο γραμμή το καθένα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στο τέλος ο φιλόσοφος αναγκάσθηκε να καταφύγει στο σωσίβιο των εικαστικών-εποπτικών μέσων και προκειμένου να αποφύγει την διαπόμπευση τους έδειξε τούτο :

http://www.youtube.com/watch?v=VBsC0p9mHPs

πολύ ζόρικο το κοινό σήμερα..

Γουφ είπε...

εισαι καταδικασμένος να μην μπορις να γραπσις ποτέ μια γνησια μπαρουφα, οσο και να προσπαθις, σοφιες βγενουνε και σε λιπάμε!

Μαύρος Γάτος είπε...

Α, η φιλοσοφία... "Τα χρήσιμα", τα χρήσιμα μόνον, και ούτε. Δεν προλαβαίνουμε, δεν προλαβαίνουμε τα άλλα, δεν προλαβαίνουμε σού λέω, δεν προλ

island είπε...

Αν τα μπουκάλια είχαν ρακή τον καταλαβαίνω

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Υπό αυτήν την οπτικήν, ιδού "πώς ζουν ανάμεσά μας":

Έχουν την όψη μας την παρουσία μας. Μόνο που η όρασή μας περιορισμένη στις τρεις διαστάσεις, καθώς και ο νους δούλος της οράσεως, δεν μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε την παρουσία αυτών των πολυδιάστατων. Όπως άλλωστε και η σκιά μας δεν γνωρίζει τίποτε για μας, μα ούτε και για τον ήλιο, και φιλάρεσκα φιλοσοφεί περί ελευθερίας της βουλήσεως καθώς απολαμβάνει αυτή την μυστηριώδη της δύναμη που επιβάλλει στο φωτεινό ρευστό να υποχωρεί με τεμενάδες όταν, όπως η ίδια πιστεύει, ως μόνη συμπαγής του κόσμου της αποφασίσει να κινηθεί διαμέσως του.

Μαύρος Γάτος είπε...

Άκου κι αυτό: πώς λέμε
"Ηνωμένα Βουστάσια" εις την αγγλικήν;;;;

;;;
;;;
;;;
;;;
;;;
;;;
;;;

UNITED BUS-STATIONS

Ανώνυμος είπε...

Το ουσιαστικό BUS-STATIONS χρησιμοποιείται στην από δω μεριά του ατλαντικού, στην αποκεί προτιμούν το BUSH-TENSIONS

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Καλά, το εμπέδωσα, δεν ασχολούμαι άλλο με τη φιλοσοφία. Καλύτερα χήρα.