10/1/09

Ένα μήνυμα του Sraosha

προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τον ανασχηματισμένο αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης:



Σκατά στα μούτρα σας.

Διότι και η αυτοσυγκράτηση και η κοσμιότητα έχουνε τα όριά τους, τα οποία βρίσκονται εκεί που αρχίζει η αυθαιρεσία και ο 'νόμιμος' τραμπουκισμός της έννομης 'τάξης'. Αν η βία κατά περιουσιών από 'ταραξίες' είναι θλιβερή αλλά αναμενόμενη, η καταστολή και η βία κατά πολιτών που προέρχεται από όργανα της 'τάξης' συνιστά εν ψυχρώ παράνομη, επικίνδυνη και χυδαία καταστρατήγηση δικαιωμάτων, ελευθεριών και δημοκρατικών αρχών. Τελεία και παύλα.

Αν η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης (αφού αισθάνεται 'ευνουχισμένη', όπως μου είπε κι ένας κακομοίρης, του οποίου προφανώς ακόμα του κρέμονται), ας αναλάβει σοβαρά την αποστολή της. Ας καθαρίσει τη μάκα και τη λίγδα που έχει μαζέψει η ίδια: νταβατζήδες, προστάτες, πρεζέμπορους, τεμπέληδες, τσαμπουκάδες, αστοιχείωτους. Μετά μπορεί, αν θέλει, να μαντρώσει τα δολοφονικά σκυλόμουτρα της νύχτας, τους διακινητές ανθρώπων, τους χονδρέμπορους κόκας και τους πάσης φύσεως καταπατητές. Ας διερευνήσει σοβαρά την υπόθεση Κούνεβα. Ας πάει να προστατέψει τον αδύναμο κόσμο στην ανοχύρωτη ύπαιθρο και στο υπό ανάδυση γκέτο μεταξύ Πατησίων και Λιοσίων. Άμα έτσι τη βρίσκει, πεζή, να στείλει καμμιά πεζή περίπολο στην Κυψέλη, στα Πατήσια και στη Νέα Ιωνία, όχι στα Εξάρχεια και Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας γωνία, όπου καμαρώνουν όλα τα καλόπαιδα του νομού Χ-Ψ-Ω με το χέρι στη σκανδάλη.

Σβήνω τα υπόλοιπα (συγγνώμη που παραφέρθηκα) και σταματώ εδώ. Ευχαριστώ στον Oldboy για το βίντεο. Εδώ σας έχω δωράκια.

12 σχόλια:

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Δυστυχώς ζούμε στην χώρα του "να μην σου τύχει".
Το αποτέλεσμα: "Αθήνα=πολλά αποκομένα χωριά", διότι το κέντρο της είναι επί καθημερινής βάσης ενδεχομένως εμπόλεμη ζώνη.

π2 είπε...

Εμένα με φοβίζει περισσότερο το ενδεχόμενο η ανάρτηση αυτή να έχει λάθος αποδέκτη. Δεν θέλω να πω τη γνώμη μου για τον ανασχηματισμένο (υπάρχουν και λογής λογής ΕΣΡ), αλλά και πάλι, δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι, πρώτη μέρα στο μαγαζί, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να κάνουν την πόλη κόλαση, να ρίξουν καμιά ψιλή σε δικηγόρους, δημοσιογράφους, γριές, τραυματίες, περαστικούς κλπ.

Αυτό που με φοβίζει λοιπόν είναι πως όλα αυτά γίνονται από μόνα τους. Πως αυτοί που θα δικαιώσουν τις θεωρητικές αναλύσεις για τον ρόλο του πλήθους ως πολιτικού υποκειμένου θα είναι τελικά τα θεσμικά όργανα και όχι οι αγανακτισμένοι πολίτες.

Γουφ είπε...

καλα μεγάλε, τωρα τους έκανες τα μούτρα κρέας...

δωσε καλυτερα κανενα μηνυμα πως θα γινει τη χωρα να παψουν να την κυβερναν δεκα οικογενειες, για ναχουμε να πουμε και κατι.

ATHENA είπε...

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΩΝΑΖΑΝ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΥΝΘΗΜΑ
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΟΣΤΑΚΙ

TI ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ?
"μόνους μας αφήσατε, μόνοι προχωρούμε, Διαμαντή να ξέρεις δε τους συγχωρούμε"

Sraosha είπε...

@μπερεκέτη: Ναι, αλλά να σου τύχει από τον Νόμο και την Τάξη αυτοπροσώπως, που τόσο λατρεύουν οι χωριανοί-νοικοκυραίοι;

@π2: Δεν ξέρω. Πάντως το BBC τα είδε όλα αυτά σαν δείγμα γραφής του Μαρκογιαννάκη.

@Δημάρατο: όχι κιμά, απόπατο. :-)
Όσο για τα άλλα, τώρα; Τώρα που μας φορτώθηκε κι ένας Βαρβιτσιώτης Τζούνιορ;

@Athena: Κοίτα, άμα δεις και τους αστυνομικούς σαν μια κατηγορία κακοπληρωμένων με περιορισμένα προσόντα που κάνουν ένα βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα, δεν θα τους βρεις πολύ μακριά, λ.χ., από τους εργάτες ναυπηγείων ή τους οικοδόμους. Φυσικό και δίκαιο είναι να αντιδρούν συνδικαλιστικά, με όσα αυτό συνεπάγεται.

Rakasha είπε...

Το διήμερο του ανασχηματισμού (ανακοίνωση νέας κυβέρνησης - παράδοση/παραλαβή φρέσκου εμπορεύματος) είναι η καλύτερη συγκυρία για επίδειξη δύναμης: στο ιδιότυπο interregnum οι ευθύνες είναι ακόμη δυσκολότερο από ό,τι συνήθως να αποδοθούν. Ποιος μοίρασε τις εντολές, ο αποχωρών κατά το ήμισυ Παυλόπουλος ή ο ερχόμενος κατά το εν τέταρτον Μαρκογιαννάκης; Ευκαιρία να ξεδώσουν λίγο τα παιδιά χωρίς να χώσουν και κανένα προϊστάμενο. Και στο κάτω κάτω τέτοιον άρτον και θεάματα επιθυμεί η κυβερνητική βάση για να συσπειρωθεί: μπροστά στο -6 του Δεκεμβρίου το -3 των κυριακάτικων μετρήσεων είναι αφορμή για πάρτι.

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Αγαπητέ μου, Sraosha,
άφησέ το σε παρακαλώ το "κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι κι αυτοί".
Διότι με το "γενιά των 600€" αποπνευματικοποιήθηκε μια φουρνιά νέων ανθρώπων που τους φόρεσαν ένα αίτημα καθόλα άσχετο με το πραγματικό τους πρόβλημα και με τις ανησυχίες τους. Αν αυτή η γενιά έπαιρνε δηλαδή 600€ τη μέρα θα είχε λύσει το πρόβλημά της; Είναι αυτό το πρόβλημα που θέλουν να εκφράσουν διαδηλώνοντας; Γιατί αν είναι αυτό τότε είμαστε για κλάματα.
Δεν άκουσα όμως κανένα σύνθημα του στυλ "πισίνα, μερτσέντες και μεζονέτα". Κι αν αυτό τελικά υπονοείται αλλά δεν λέγεται τότε να πάμε όλοι να πνιγούμε.

4-7-11 είπε...

Οι εργάτες των Ναυπηγείων έχουν μια μεγάλη διαφορά από αυτούς. Ναι μεν παίρνουν 600 και 800 αλλά δεν «εκπαιδεύτηκαν» να βλέπουν τον πολίτη σαν κοινωνικό τους εχθρό. Γιατί κακά τα ψέματα. Όσο κι αν δεν φταίνε εξ ολοκλήρου οι ίδιοι, όσο κι αν είναι φουκαράδες και οι ίδιοι, έτσι μας αντιμετωπίζουν. Έτσι τους έμαθαν. Κάποιος Αποστολάκης (με το όνομα) κάποτε, κάποιοι άλλοι τώρα.
Όσο για την γιαγιούλα… φαίνεται πως ποτέ τους δεν είχαν…

Sraosha είπε...

@Rakasha: Φυσικά, πάνω από όλα τα γκάλοπ. Στο κομμάτι που έσβησα περιέγραφα την κοινή μας εμπειρία με τον γνωστό μας σύμβουλο της κυβέρνησης, που σκιαγράφησε τα κριτήρια με τα οποία παίρνονται εδώ και 5 χρόνια οι πολιτικές αποφάσεις. Φυσικά, έχεις δίκιο: ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

@μπερεκέτη: Διαφωνώ. Η εξαθλίωση που οδηγεί στην εξάρτηση των νέων (βάζω μέχρι και τους 40άρηδες μέσα) από τους γονείς -- κι εδώ εννοώ την οικονομική υποτέλεια, όχι (μόνο) τον ασφυκτικό έλεγχο στην καθημερινή τους ζωή -- είναι ένα πνευματικό θέμα, ένα πρόβλημα εκχώρησης ελευθεριών, αφού εμποδίζει την ανάπτυξη και την ωρίμανση τους.

Αυτή η ελλιπής προσωπική ανάπτυξη μετά μεταφέρεται στην πολιτική, στις προσωπικές σχέσεις, στην κοινωνία: άνθρωποι 40 και 50 ετών να ψάχνουνε μπαμπάδες και μαμάδες ή να κλαίγονται (όπως, ομολογώ, έχω κάνει κι εγώ) γιατί δεν έχουνε πλάτες. Γιατί ρε φίλε να έχεις πλάτες;

Εν ολίγοις: δεν ξέρω τι βγάζει τον καθένα στους δρόμους, διαφορετικά πράγματα σίγουρα. Απλώς επανέρχομαι σε αυτό που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μουρμουρίζω εδώ και τρία χρόνια: στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα προσωπικής αξιοπρέπειας: για να κάνεις οτιδήποτε πρέπει να σε ξεφτιλίσουν. Κι αυτό αντέχεται μέχρι ένα σημείο.

@hamarn papeerte: Έχετε μεγάλο δίκιο, όπως είπε κι ο Rakasha εδώ κι εγώ εδώ.

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Πολύ σωστά τα λες sraosha. Γι αυτό λέω ότι το να ονομαστεί (όχι από εσένα φυσικά, από τα ΜΜΕ και τους τάχα κοινωνικούς αναλυτές) μια γενιά σκεπτομένων αλλά περιθωριοποιημένων ανθρώπων "γενιά των 600€" τοποθετεί δολίως το πρόβλημα σε μία καθαρά οικονομική βάση και μάλιστα αφήνει ανοιχτή την κερκόπορτα της προσωπικής λύσης. Όταν ονομάζεται κάποιος που απλώς επιθυμεί ή και που αγωνίζεται για παιδεία και για πολιτισμό, για υγιείς θεσμούς και κοινωνικό ήθος "γενιά των 600€", τότε πέφτει η απαραίτητη συσκότιση για να προσδιοριστεί στο μαζικό υποσυνείδητο σαν λιγούρι που δυνάμει λιγουρεύεται τα γκάτζετ των διαφημίσεων αλλά δεν μπορεί να τα αποκτήσει. Δηλαδή το "γενιά της κοινωνικής ανανέωσης" θα μας χάλαγε;

Γουφ είπε...

καλα μπρε Πετ,
αμα ησουν εσυ στη θεση τσι γιαγιας, θα ακουγαμε στριγγλιες

''..Ρε! τον πάππο ρε! τον πάππο! λίγο νερό, τον πάππο!...''

κλαψ...

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Σιγά μη ακούγατε γιά "νερό στον πάππο".Οι μισοί θα νόμιζαν ότι πατάνε κατώφλι και οι άλλοι μισοί ότι ξέφυγε φώκια από την Νομική...Έχει και η επανάσταση την λογική της.