2/7/09

Γιατί αγαπω και προστατεύω τα ανάπηρα παιδγιά..

η εκφώνηση:

Οι επικοινωνίες με τη θεότητα είναι δύο ταραγμένες. Εδώ και ένα μήνα πονάω φοβερά το δεξί χέρι με αποτέλεσμα κάθε πληκτρολόγηση να αποτελεί δοκιμασία. Πήρα λοιπόν ανάλογο γράφω, ώστε να μείνουν τουλάχιστον διορθώσεις. Παράξενο με, επειδή γεννήθηκαν στο Ρωσίας, και τους βωμό χέρι αναπαύεται πάνω στη ράχη του ποντικιού, απλώς τον τελικό.

η διόρθωση;

Οι επικοινωνίες μου με τη θεότητα είναι διαταραγμένες. Εδώ και ένα μήνα πονάω φοβερά στο δεξί χέρι, με αποτέλεσμα κάθε πληκτρολόγηση να αποτελεί δοκιμασία. Πήρα λοιπόν έναν λογογράφο, ώστε να μου μείνουν τουλάχιστον οι διορθώσεις. Παραξενεύομαι, επειδή γεννήθηκα αριστερόχειρας, και το ζερβί μου χέρι αναπαύεται πάνω στη ράχη του ποντικιού, απλώς τεμπέλικο.

Παμάλ, πάμαλ.Αλλά χάνεται γαμώτη το τρελοπαιδικώτατο:που να ξανάβρω αυτό το Ρωσίας...

12 σχόλια:

jorge είπε...

γρήγορα περαστικά εύχομαι.

πληκτρολογώ γρήγορα και ακάματα, αν ο ηλεκτρονικός λογογράφος πάψει κάποια στιγμή να είναι τόσο δημιουργικός!

Ιφιμέδεια είπε...

Υπεραστικά!

Ο λογογράφος έχει προφανώς πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη (ως τη Ρωσία ίσως;). Κρίμα γιατί θεωρούσα ότι θα μπορούσα να είναι πολύ χρήσιμο τεχνολογικό επίτευγμα...

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Εγώ λέω ότι πρέπει να συμφιλιωθείς με το νέο σου λογο(γραφο)τεχνικό ύφος. Μια χαρά είναι η εκφώνηση. Οι "διορθώσεις" κάνουν το κείμενο συμβατικό και κουράζουν (τα δάχτυλά σου).
Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις τον αγγλικό λογογράφο και να "χτενίζεις" το κείμενο με τον αυτόματο μεταφραστή του Word. Το ύφος που θα προκύψει μπορεί να ονομαστεί "μεταβαβελικόν".

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

jorge,φοβάμαι ότι θα ζήσω με αυτό...

Ιφιμέδεια,ωσπου να διανύσει τον δέοντα δρόμο, θα έχω ήδη κλέισει θέση στα θυμαράκια. Επομένως "αν μείνεις ,είσαι Έλληνας,αν φύγεις, είσαι Ρώσος!" (Αχιλλεύς Παράσχος)

Μπερεκέτη μη δουλεύεις ορε τον σακάτη, τον κρίπλην τον ανάπηρον και τον ΑΜΕΑν της γερουσίας μας!Αλλοιώς θα πλαστουργήσω ότι ΕΣΥ είσαι ο συγγραφέας του διάσημου έργου του Μπερεκέτ "Περιμένοντας τον Λογό".

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Το λέω απολύτως σοβαρά.
Δες παραλλήλως και στον καφενέ το ποστ του Κουκουζέλη.
Τουλάχιστον στην ποίηση, ο λογογράφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος φίλτρου. Τα λέω αυτά εκ της μουσικής: τι ρόλο παίζουν άλλωστε οι "παραμορφωτές" ήχου, τα λεγόμενα πεταλάκια που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρικοί κιθαριστές;
Δώρο Θεού να θεωρήσεις τον πόνο των δακτύλων.

Fight Back είπε...

νοικιασε ολυμπο σοφιτες


διορθωση:

"ειμαστε ολοι μοσχοβιτες"

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Να προτείνω μια παραδοσιακή λύση για ΑΜΕΑ παλαιάς κοπής.

Να πάρεις ένα γραμματικό να του υπαγορεύεις ταις γραφαίς.

Να σας ψένει και κανά γεμιστό, κανά μπριάμι, σαν πηγαίνετε για μπάνιο μετα της Φαραώνας, και σιγα σιγα θα γιάνει το χέρι.

jorge είπε...

Ως γραμματικός αυτοπροτάθηκα κι εγώ, αλλά απερρίφθην επειδή χωλαίνω στα μπριάμια.

Ύστατη λύση, η κεκυκαμέα

Κου-κούπετρος είπε...

Προσεύχομαι για γρήγορη ανάρρωση.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Μπερεκέτη, έχε χάρη που σε αγαπάω...

Φιχτμπάχιε, είσαι μεγάλο ταλέντο, τέρματις!!

Χοιροβοσκέ, πρέπει να ήναι κυρα Γραμματική, να με ξυπνά και να μου καρφώνει με την πηρούνα την πονεμένη παλάμη και να μου λέγει αυστηρά:
"έδε, γραμματικέ τεχνίτη, που εξόδευσας εις γλυκασμούς και σαλιαρίες την ζωήν σου άπασα. Θα υπαγορεύσεις τώρα; επειδή δεν σε βλέπω να γαμείς..."

Ασε που νέμα πάραι(=ντεν έκει λεφτά) παρεκτός κι άν βρώ Αιγυπτία της αντιστοίχου γενιάς των 700 ευρώ (δηλαδή 2,34 ευρώ μηνιαίως, πλήν πρέπει να υπάγω εις Αίγυπτον)

Πάλε του Συμεώνος του Νέου Θεολόγου το ηκάμαμεν...

Jorge,καθώς προείπα, νέμα πάραι,φίλτατε...

Κου-κούπετρε, πάτα λίγο και από τα βραχάκια, βέλτιστε...

Αθήναιος είπε...

Αυτό το σύμπαν και τα αστεία του έχουν αρχίσει να μου τη δίνουν. Εσείς να μην μπορείτε να γράψετε γιατί πονάει το χέρι; Ήρθε η ώρα να γίνετε ήρωας ιταλικής ταινίας ή ιταλός ήρωας αμερικάνικης, να βρείτε έναν πιτσιρικά πρόθυμο να μυηθεί στα μυστικά των πάντων με αντάλλαγμα να σας δαχτυλογραφεί τα κείμενα και να οδηγεί κι όλας. Θα πηγαίνετε βόλτες στο νησί και στις πιο απροσδόκητες εξοχές θα του λέτε και από μία ιστορία. Θα τον ενθαρρύνετε να ασχοληθεί με τις γυναίκες ενεργητικά και να μάθει να μαγειρεύει, ίσως και να μάθει και λίγο τάνγκο. Θα είστε τυρανικός αλλά όχι πολύ, πάντως σίγουρα όχι "καλός κύριος" (μπλιαχ). Και κάπου στο τέλος του καλοκαιριού, ας πούμε του Αγ. Φανουρίου ανήμερα, θα περάσει και το χέρι.

Περαστικά.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Αθήναιε, αφού καταφέρατε να με πείσετε πως έχετε καρδιά, να τα κόπσω τα ρημάδια τα χέργια μου...