29/9/10

Ti lascio una canzone



Κουκουζέλη, ti lascio una canzone (σου αφήνω ένα τραγούδι) με νόημα μυστικό περνώντας απ’ το βουστάσι. Ο καιρός γάρ εγγύς, όπερ εστί μεθερμηνευόμενον πως ετοιμάζομαι να συναντήσω τον αδυνατισμένο (πλέον του προτέρου εύμορφον) φίλο, γυρο-λόγο του έλληνος λόγου, και ψευδοπροφήτην κυρ-Πάνο Πετεφρή (1948-2016). Με υπεσχέθη πως θα αληθεύσωμεν ή θα αλητεύσωμεν -δεν ενθυμούμαι καλώς, αν και, φυσικά προτιμώ το δεύτερο-περί της αρχιτεκτονικής των ναών και της σχέσης τους με την πολιτική, δηλαδή περί ανέμων και υδάτων.

Ακολουθεί χοιροβόσκειος ερμηνεία της Πετεφρείου ευαγγελικής υποσχέσεως.

Όταν ο Κύρος ο Μέγας -πρώτος ιδεολογικός αντίπαλος των Ελλήνων- δέχθηκε ένα απειλητικό Σπαρτιάτη κήρυκα, θέλησε να μάθει ποια είναι η Σπάρτη και πόσους άντρες μπορούσε να παρατάξει στο πεδίο της μάχης. Κάποιος συμβουλός του τον πληροφόρησε. Τότε ο Κύρος απάντησε με λογάκια που ξεκαθάριζαν μια για πάντα το γιατί η ασιατική ισχύς δεν μπορούσε να δεχθεί την «Ελληνικότητα»:

«Δεν με φόβισαν ποτέ οι άντρες που έχουν ένα ιδιαίτερο χώρο συνάντησης στο κέντρο της πόλης τους, όπου ορκίζονται το ένα και τ’ άλλο και εξαπατώνται μεταξύ τους».

Be lonely, τραγουδά ο Σιτσιλιάνος Mario Biondi. O οποίος, έχει κάτι από Θάς βεβαίως βεβαίως.

7 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Τζήζους Κράιστ. Σήμερα το πρωί σε σκεφτόμουν και έλεγα να σου στείλω ένα εμέηλ για να δω αν ζεις, αν παντρεύτηκες, τέτοια πράγματα.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Ω, με χαρά σε περιμένω. Την Παρασκευή, να φανταστείς, η παρέα του Στρέττο θα ξεναγηθεί από εμέ, με παπιγιόν, στο Νυμφαίο και στην δήθεν κατακόμβη και μετά Απελλού, Οκτάγωνο και είτα στην Νέα Παναγία ίνα κριτικάρωμεν εξ αποστάσεως τον Πύργον τον Λευκόν...Γιά τον κήπο της Αιασοφιας, όπου πήγαμε ταις προάλλαις, ένας μς ήφτιακσεν και ντιβιντί, με βωμολοχικας εξομολογήσεις....

kukuzelis είπε...

Γκράτζιε Τζόρτζιο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ο Μπιόντι μοιάζει φωνητικά του Μπάρυ Γουάιτ. Καλά ταξίδια. Και καλά τα ξύδια. Χαιρετίσματα στους φίλους μας.

kukuzelis είπε...

...χαιρετίσματα και στα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Ω Μον Ντιέ,
Βίβιαν, κι εγώ σκεπτόμουν τι να κάνεις; βλέπω εκείνο το account suspended και δεν κατανοώ.

Ζώ αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί με ρωτάς αυτά που θάπρεπε να ρωτώ εγώ εσένα... Παντρεύτηκες; Ή, γιου γόντ το μπή λόνλη:)

Πάνο Βουβουζέλα,

θανάλθω μετά την επίσκεψη στον αρχιμάγειρα Επιφάνιο. Εμείς θα είμαστε η παρέα του Ριστρέττο.
Ανυπομονώ να ακούσω το ντιβιντί αλλά και να βωμολοχήσωμε μεταξύ μας, εν ομονοία, πίστη και αγάπη.

Κουκουζέλη,
Eίσαι αγαπημένος και το ξέρεις.

Αντίδωρο : To σι-ντί του, Mario Biondi & Duke Orchestra - I Love You More Live,- τόπιασες το υπονοούμενο- το κατεβάζεις εδώ.

Ανώνυμος είπε...

γξηκ

4-7-11 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.