30/9/10

Γυναίκες που μ' αρέσουν



Αλλά δεν τις παντρεύομαι κιόλας.

Λίγες σκέψεις με αφορμή τις ερωτήσεις του Αθήναιου.

Αν η Τέρη θυμώσει δεν σου σπάει ένα πιάτο στο κεφάλι. Σου πετάει ένα πιάτο Ζιτζιάν και σου κόβει το κεφάλι.

Φυσικά γυναίκα που να παίζει με τέτοιο τρόπο χαρντ μπόπ δεν ματάχω ξαναδεί. Είναι απίστεφτο το ντράϊβ που έχει… Αν είναι έτσι και στ’ άλλα…της, περιπάτει.

Το κομμάτι που παίζει εδώ είναι σύνθεση του ντράμμερ Ρόϊ Χέηζ. Το άκουγα πιτσιρικάς με τις ώρες από το τρίο: Τσίκ Κορήα (πιάνο), Μιροσλάβ Βίτους (κοντραμπάσσο) και τον Ρόϊ στα τύμπανα. Εδώ πιάνο παίζει ο Ντανίλο Πέρεζ, με τον οποίο είχαμε περάσει ένα καταπληκτικό βράδυ στην ταβέρνα Σώκρατες, όταν είχε έρθει σαν πιανίστας του Ντίζη Γκιλέσπη. Του άρεσε πολύ μια κοπέλλα της παρέας χωρίς να ξέρει ότι μου άρεζε κι εμένα η κοπέλλα. Της άρεζα κι εγώ. Γελάσαμε πολύ –όλοι μας- όταν το κατάλαβε. Εχει παχύνει όπως τον κόβω. Μάλλον παντρέφτηκε ή τρώει τζάνκ φούντ. Εγώ τρώγω παγωτό καϊμάκι απ' τον Κοσμίδη, στη Δραπετσώνα.

3 σχόλια:

Κωνσταντίνος Κωστούρος είπε...

Αφού περνάτε από εκεί, δεν μπορεί να έχετε παραλείψει το καϊμάκι της «Στάνης» στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά? Μακράν ότι καλύτερο…

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Μικροκωνσταντίνε,

Καλημέρα, Καλό Μήνα.Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Δεν γνωρίζω τίποτα περί της Στάνης άν και Βουστασιώτης χειρωνάκτης καθημερινά επι της Χατζηκυριακού.

Η χειρωναξία είναι ομορφιά -και η ομορφιά σώζει τον κόσμο- άσε που σε φέρνει αντιμέτωπο με τις δυσκολίες ή και τους θανάτους της μορφής:)

Δεν σε γνώριζα, πολύ χάρηκα για την γλυκειά συμβουλή!

Κωνσταντίνος Κωστούρος είπε...

Εγώ ευχαριστώ για τα καλά και χρήσιμα λόγια! Είναι πολύ λογικό να μην με γνωρίζεις αφού είμαι παγκοσμίως άγνωστος :-)
Με μεγάλη χαρά μαθαίνω ότι χειρωνακτείς εδώ γύρο!
Να ξέρεις ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και άλλοι μεγαλύτεροι και σοφότεροι από εμένα, που σε διαβάζουν και παροικούν πέριξ της «Στάνης». Με μεγάλη χαρά θα μοιραζόμασταν ένα παγωτό καϊμάκι και καλή κουβέντα όποτε μπορείς. Θα χαρούμε πολύ, το mail μου πια το βλέπεις.
Ευχαριστώ και πάλι.