30/6/09

Xοιροβοσκός: Better than anything.




Στο μαγείρεμα μου κρατά παρέα ή Νένα Φρηλόν με το Better than anything. Εξαιρετικό σκάτ. Τη Νένα συνοδεύει η WDR Μπίνγκ Μπάντ. Με δισκογραφία για αχόρταγα μάτια κι αυτιά.

[…]Τι είναι τα μυστήρια; «Το να λές πολλά γελοία πράγματα κι άλλα τόσα σοβαρά»: είναι ο αξεπέραστος ακόμη ορισμός του Αριστοφάνη.

Όταν ο ρήτορας Αίλιος Αριστείδης, έμαθε στην Σμύρνη , ότι μια επιδρομή Κοστοβώκων* είχε ερημώσει την Ελευσίνα, είπε αυτά τα λόγια : «Οι μάχες και οι ναυμαχίες και οι νόμοι και τα πολιτεύματα και οι αλαζονείες και οι γλώσσες και οτιδήποτε άλλο, επιτρέψτε μου να πώ διαλύθηκαν: άντεξαν μόνο τα μυστήρια». […]
Better than anything… καλύτερα απ’ οτιδήποτε!

*φυλή που κατοικούσε βορειοανατολικά της Ρωμαϊκής Δακίας.

2 σχόλια:

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Μου άφησες ερωτήματα:

Τί μαγείρευες;

Πώς επηρεάζει το "δέσιμο" του φαγητού η μουσική αυτή; Δηλαδή, μπορεί να επέχει θέση άυλου καρυκεύματος;

Το ίδιο φαγητό με άλλη μουσική υπόκρουση σού "βγαίνει" αλλιώς;

Τί μουσική άκουγες (αν άκουγες κάποια) όταν έτρωγες το φαγητό, και αν άκουγες μουσική, τότε αυτή πώς επιδρούσε; .....

Πιστεύω μια σειρά τέτοιων ερωτήσεων με τις ενδεχόμενες απαντήσεις, διαπλάθουν ένα μυστήριο όπως το εννοεί ο Αριστοφάνης.

Όσο για τα αποφάγια και την διαχείρισή τους μπορούμε να παραλλάξουμε λίγο τον Αίλιο Αριστείδη, κρατώντας πάντα το τέλος: "άντεξαν μόνον τα μυστήρια"

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Mαγείρευα πατάτες λεμονάτες στο τσουκαλάκι. Ξέρεις αυτές που τις κόβεις σαν μήλο και τις αφήνεις καμμιά ώρα στους διακόσιους, τις σκεπάζεις μετά, και τις αφήνεις, έξι επτά ώρες στους πενήντα ή εξήντα βαθμούς!

Λουκούμι... μυστηριακό!

Τα αποφάγια... δηλαδή τα λάδια και τον πολτό που περισέβουν τα μαζέβεις και τα χρησιμοποιείς ώς καρύκευμα υλικόν και πραγματικόν την επόμενη φορά.
Αν μάλιστα υπάρχουν και λίγες πετσούλες ή ξυγκάκια κάνεις θαύματα!