20/5/10

Το βρήκα

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει και μάλιστα εσκεμμένα είναι το να παραλειφθούν από όλους τους άρρητους τα δεκαδικά ψηφία.

4 σχόλια:

Γουφ είπε...

wwαν παρω σαν παραδειγμα εφαρμογης τον αριθμο π που ειναι και πασιγνωστος, τα δεκαδικά του, ως άπεορα, απο φιλοσοφική άποψη, όσα και να παραθεσουμε μετα την υποδιαστολή, ειναι σαν να μην τα λαβαμε υπ οψιν

οποτε, μαλλον το κειμενο σας αγαπητέ Γερασιμώτατε ειναι ενα εκσαίρετο ποίμα, και ως ποίμα το εκλαμβάνω.

αυριο θα μαγερεπσω φασολάδα, χι χι χι...

Stazybο Hοrn είπε...

Ένας αριθμός, ρητός ή άρρητος, ανεξάρτητα από το αριθμητικό σύστημα στο οποίο εκφράζεται έχει ακέραιο και κλασματικό μέρος. Το δεύτερο εκφράζεται με κλασματικά -και όχι δεκαδικά- ψηφία.

Όσο δε για την ανάγκη ακριβείας, για το πι δεν χρειάζονται πουθενά, σε καμία πραγματική εφαρμογή, περισσότερα από πέντε. Όμως, με λιγότερα από δύο, παραείναι χοντρή η προσέγγιση, κι ο κύκλος γίνεται εμφανώς πολύγωνο, εγγεγραμμένο.

Γουφ είπε...

γούφας στα μαθηματικά,ΜΗΔΕΝ
δεν πειραζει..

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Σωστό Stazybo Horn για τα δεκαδικά - . Είπα να το "εκλαϊκεύσω" ....

Γούφα στα μαθηματικά όντως έτσι είναι τα πράγματα, αρκεί να μην είναι εφαρμοσμένα. Εκτός πάλι, θεωρήσουμε τα μαθηματικά ως πύλη μεταφυσική, οπότε οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο, γιατί μπορεί όταν δούμε και κανένα όνειρο σαν του Πετεφρή, να μην είναι τόσο ουδέτερα τα πράγματα. Μπορεί να φάμε ξύλο στον ύπνο μας, και θα πρέπει να ξυπνήσουμε πάραυτα ...