1/5/09

kukuzelis: Καλό μήνα.

*

"Blogs: Ο πληθυντικός που σκοτώνει" ήταν ο τίτλος που εμφανίστηκε στον Google reader. Ο τίτλος ανώνυμος. Θαυμάσια, σκέφτηκα, συμφωνώντας εκ προοιμίου, με όποιον τον έγραψε. Και έκανα κλικ...

Αν κλικάρεις την εικόνα θα δεις αυτό που είδα κι εγώ.



...δηλαδή τίποτα!

Φαίνεται ότι το σάιτ, όπου βρίσκεται το ποστ, ανασχεδιάστηκε και χάθηκαν όλες οι παλιές διευθύνσεις καταχωρήσεων των συνεργατών του. Το ίδιο είχε συμβεί και παλιότερα μετά τον ανασχεδιασμό των Νέων (major catastrophe).

Δεν καταλαβαίνουν, όσες επιχειρήσεις θέλουν να έχουν παρουσία στο ίντερνετ, ότι οι παλιές τους διευθύνσεις είναι μέρος του κεφαλαίου τους; Ούτε ότι χρειάζονται ένα RSS feed της προκοπής;[RSS feed της προκοπής, δηλαδή ένα feed που να δίνει όνομα συντάκτη και δυο λόγια, έστω, από την καταχώρηση...]

Αν και άσχετος με τα τεχνικά, τα παραπάνω μου φαίνονται αυτονόητα.

Τέλος πάντων... Είναι αλήθεια ότι απογοητεύτηκα λίγο όταν βρήκα τελικά το ποστ που έψαχνα (αλλά γι αυτό φταίω εγώ).

*

ΥΓ. Η διεύθυνση από http://www.homefood.gr/contributions/contribution.asp?id=6&cat=2&text=511
είχε γίνει http://www.homefood.gr/blogs/blog.asp?cat=2&id=6&txt=511


*

25 σχόλια:

Stazybο Hοrn είπε...

Πολύ καλά τα λες, αλλά ακούει κανείς;

Προφανώς τους ενδιοαφέρουν μόνο τα hit στις σελίδες τους.

Οποτε θα την πληρώνουν οι κόντεντ προβάιντερς που λένε στην Εσπερία. Μέχρι να βάλουν RSS, ας πρόσεχαν. Όμως, πες μου (ρώτα, δηλαδή, τον Πετεφρή) το άλλο· είναι με συμφωνία τα κείμενα, να μη βγουν αλλού; Γιατί δεν τα βλέπουμε στα βουστάσια, ή όπου αλλού στη βλογόσφαιρα;

Stazybο Hοrn είπε...

Και καλό μήνα, επίσης!

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Με παρέλκυσε αυτό το "Βlogs: ο πληθυντικός που σκοτώνει".
Ήμουν προδιατεθημένος ότι θα διάβαζα ένα ποστ που θα ανέλυε το γιατί η λέξη "blog" στον πληθυντικό "blogs" καθίσταται φονική.
Κρίμα που τελικώς η διαπραγμάτευση ήτο περί της φονικότητος ενός ειδικού πληθυντικού, αυτού του κιτρινιάρη κάποιων πρωτοσέλιδων - θέμα κοινόν.

Και έμεινα με την αίσθηση του ανικανοποίητου. Κουκουζέλη, ως βασικός υπεύθυνος πρέπει να γράψεις άμεσα ένα ποστ με τον τίτλο "Βlogs: ο πληθυντικός που σκοτώνει", και να μου εξηγείς και το γιατί με τρόπο που να μου αρέσει.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Ενα-ένα, ερίφηδες:
Το "blogs: ο πληθυντικός που σκοτώνει" ουδέποτε υπήρξε τίτλος οποιουδήποτε κειμένου.
Είναι το "Blogs", ως ένα από καμιά εικοσαριά υποθέματα της ιστοσελίδας homefood και είναι "ο πληθυντικός που σκοτώνει" γιά το οποίο είμαι υπεύθυνος.
Θυμίζω ότι από το 2002, όταν μεταφέρθηκε το "καναβάτσο" στον Αγγελιοφόρο, δημιοσιεύονταν πάντα με τίτλο, αλλά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, αυτός ο τίτλος δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Στην Stazy-Horn απορία απαντώ: δεν αναδημοσιεύω, παρά πολύ σπανια συνεργασίες σε "καναβάτσο" και "homefood". Εντούτοις, ο θεριακλής, μπορεί να τα προσεγγίζει από τα δύο εικονίδια στο petefris, τα επάνω αριστερά.
Κι άν χτυπηθεί το "πετεφρής", μερικά φαίνονται και στην μπλογκόσφαιρα.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Kalo mina koukouzelis,μπερεκέτης, und ΠΕΤΕΦΡΗΣ.

Αντί για φονικό πληθυντικό προτείνω πληθυντικό ευγενείας [ forma di cortesia).

Π.χ.μπορούν άν θέλουν να διορθώσουν το κειμενάκι στην εικόνα του λίνκ που παραπέμπεις.

Ο Πάνος Θεοδωρίδης (1948-2016) είναι συγγραφέας, και έχουν κόψει το τσιγάρο, τη παραινέσει και συνεπικουρία της Φαραώνας, ό ίδιος και η συμβία του.

kukuzelis είπε...

"Το "blogs: ο πληθυντικός που σκοτώνει" ουδέποτε υπήρξε τίτλος οποιουδήποτε κειμένου."

Το κατάλαβα βρε Πετεφρή, έπαιξα με το λάθος μου. Νομίζω (αλλά μπορεί να σφάλω) ότι το κατάλαβαν όλοι.

Stazybo Horn, o Πετεφρής κάνει ό,τι γουστάρει, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να δίνει αναφορά σε κανέναν. Άλλωστε στα Βουστάσια έχουμε πάντοτε έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι.

Το Καναβάτσο βρίσκεται εδώ (δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι, προς το παρόν, να ψάχνουμε την λέξη "καναβάτσο" στην σελίδα): Αγγελιοφόρος.
Και το homefood.gr εδώ (δυστυχώς δεν γίνεται να παραπέμψω απευθείας στο μπλογκ του Πάνου Θεοδωρίδη): homefood.grΧοιροβοσκέ, φιλάκια.
*

kukuzelis είπε...

...είμαι δε της σχολής (αγαπητέ Πετεφρή) ότι ό,τι και να κάνεις είναι καλά καμωμένο.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Εσείς είστε τσίρκουλο. Γι αυτό σας εορτάζω...

Χοιροβοσκέ, γιατί δεν εύχεσαι καλό μήνα στον αγαπημένο μας Χοιροβοσκό,που μάλιστα εκ του ονόματος σαλαγάει στα μέρη της Κίρκης τους συντρόφους του που δεν χαμπερίζουν από γρίππη των χοίρων ,επειδή γεννήθηκαν στον Κόλπο των Χοίρων;

Πληθυντικός ευγενείας , ήτοι πολιτικής είναι: κατά ΚΘ Δημαρά παραπέμποντα στο "είναι μιά νέα αρετή, πολίτικα την λέγουν".18ος αιώνας βέβαια. Ο,τι και το Empire Total war που παίζω από προψέ και μου κόβονται τα ήπατα. Ξεκίνησα από Ινδοστάν και μόλις καθάρισα τους Μογγόλους.

Δεν κόπσαμε μόνον το τσιγάρο, αλλά και το φαγητό. Αφήνω και τα μαλλιά μου, δεν είμαι πιά γουλιανός, αλλα μαλούπας.Αν δεν σιχαινόμουνα τις φανταχτερές χειρονομίες, θα είχα κόπσει και τον μπούτζο μου,άσε που με πρόλαβε άλλος.

Κουκουζέλη, από τότενες που ασχολούμαι σοβαρά με το αρχείο, κοντεύω να αποκτήσω μιά λίστα με καναβάτσα ικανοποιητική(πρέπει να έχω πάνω από τρεις χιλιάδες και να μου λείπουν ολίγες εκατοντάδες ,από ένα κρασάρισμα του σκληρού περιόδου 1999-2000,αλλά η ζημιά ωεν μέρει καλύπτεται επειδή η μάνα μου κρατούσε τότε αποκόμματα.

Αν γίνει όπως επιθυμώ, θα τα κρεμάσω όλα στου μαλάκα του Πετεφρή,και θα προσπαθήσω με tags να τα ταξινομήσω.Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο.

Η ιστορία σου, μαζί με το ψιλό γαζί του Μπερεκέτη ,είναι τάλε κουάλε η ιστορία του Φίνου που ξόδεψε πολλά γιά το υπερέργο "Οι ουρανοί είναι δικοί μας". Ο κόσμος δεν κατάλαβε ότι ήταν αισθηματικό δράμα και νόμιζε ότι θα δεί αεροπλάνα, πολλά αεροπλάνα. Το φιλμ πάτωσε, οπότε ανέλαβε ο Τσιφόρος να φτιάξει γρήγορα την "Ωραία των Αθηνών", να ρεφάρει ο αφέντης.

kukuzelis είπε...

"Η ιστορία σου, μαζί με το ψιλό γαζί του Μπερεκέτη ,είναι τάλε κουάλε η ιστορία του Φίνου"

Ναι, και μετά θα μας πεις ότι είμαστε οι Τζέημς Πάρις της μπλογκόσφαιρας.

Εγώ έχω ξεκινήσει αρχείο του Καναβάτσου, αλλά δεν ξέρω πού να το κοτσάρω...

Ελπήνωρ είπε...

kukuzeli,Μπορείς να κάμεις ένα blog, π.χ. kanavatσο.blogspot όπου θα υπάρχουν τα λίνκ (ανά ημερομηνία εκδοσης φαντάζομαι)και η επικεφαλίδα καθώς και απο δίπλα το εικονίδιο του Word η του PDF το οποίο θα είναι και το download του αντίστοιχου κειμένου απο κάποιο αποθηκευτικό χώρο.

Θα μου πείς που να βρείς ελεύθερο (δωρεάν) αποθηκευτικό χώρο; Mπορώ και εγώ να σου πω, άν και δεν φαντάζομαι πως δεν ξέρεις, μπορεί καλύτερα απο πολλούς,ο Άλμπεριχ.


ΠΕΤΕΦΡΗ,Ποιός είναι αυτός ο Χοιροβοσκός;
προσωπικά πρόλαβα την γρίππη των χοίρων, μιας και έκαπσα όλο το χοιροστάσιο μ' ένα απλό ντηλίτ.

Ποία του βίου σκιά
ενός ντηλίτ μένει αμέτοχος;

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Μην παίρνετε σήμερα στα σοβαρά τον Κουκουζέλη, διότι αλλιώς τα είχε σχεδιάσει:
Να είναι, λέει, Πρωτομαγιά ηλιόλουστη, ζεστή, τα άνθη να μυρίζουν, να βγει στον κήπο του και όλως τυχαίως μία ντουζίνα αρσακειάδες με κορδέλες στα μαλλιά περνώντας απ' έξω και τραγουδώντας να .....

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ

kukuzelis είπε...

Η Συνέχεια: Θα ήθελα στον κήπο μου να εμφανιστούν παρθένες να χορεύουν ιρλανδέζικους χορούς.

Γαμώτο, το λέω με πόνο ψυχής, αλλά οι ιρλανδέζικοι χοροί είναι καλύτεροι κι απ τον πεντοζάλη.

Sraosha είπε...

Παρθένες;;;

Μωρέ, δε βαριέσαι να εκπαιδεύεις;

Όλα για τον Άνθρωπο αυτός ο κουκουζέλης... Πα πα πα πα...

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Ε, πέστο, βρε χρυσόστομε koukouzeli, σ’ ενδιαφέρει ο χορός. Mας τρόμαξε ο Μπερεκέτης. Δε θα παρεξηγηθείς αν σου πω πως σου ταιριάζει η καθ’ ημάς ανατολή.Θα παρεξηγηθείς;

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Βέβαια είναι καλύτεροι οι ιρλανδέζικοι χοροί κι από τον πεντοζάλι, πονηρούλι μου:

Είναι το ίδιο πηδηχτοί, αλλά τα χέρια πίσω απ' την πλάτη πιασμένα
και δεν κινδυνεύεις κι από προξενιό, ενώ οι ποσότητες του αλκοόλ είναι ισάξιες.
Αρνησίπατρι.....

Stazybο Hοrn είπε...

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης:

http://updatescanner.mozdev.org/

kukuzelis είπε...

Χμμ. Χοιροβοσκέ και Μπερεκέτη, πρέπει να σας πω ότι η ακινησία του άνω μέρους του σώματος (δηλαδή η δυνατότητα να κουνηθεί ελεύθερα, όπως αυτό νομίζει) με φτιάχνει.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Και επειδή είναι Πρωτομαγιά και τόχω ρίξει στον παγανισμό (μαζεύω χόρτα) σου στέλνω και μια φωτογραφία όπου αναδεικνύεται, το πράσινο της φύσης, και των ματιών της Κιούμπρα Τσοσκιουνλάρ.Είναι η χορεύτρια της «καθ’ ημάς ανατολής».

Υ.Γ.Eπειδή με πρόλαβες πάνω στο ποστάρισμα, ν' αφήσεις το πάνω και κάτω μέρος του σώματος.Πολυμερώς και πολυτρόπως έχεις γούστα!

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Χοιροβοσκέ, αυτή η Κιούμπρα χαλάει εύκολα.

Σαμπως καβλωμένους σας βρίσκω. Δεν ήναι ο Μάης, έτζι; πρέπει να ήναι ο Παυλίδης που σας ξεσήκωσε.

Τα καναβάτσα έχουν δύο ημερομηνίες που αξίζουν: της δημοσίευσης και της συγγραφής. οπου η κονσέρβα πρέπει να μη βγάζει μάτι, αφού υποτίθεται πως τεχνικά, μπορεί να σταλεί έως την 18η μμ της προηγούμενης. Συνήθως γράφεται 24 ώρες πρίν την κυκλοφορία, αλλα έχει τύχει να στείλω και 10 ή 12 μονοκοπανιά.

Δεν είστε γιά κελτικούς χορούς. ο Φλάτλεϊ εγέρασε και γέμισε ο τόπος μιμητές.Τα κορίτσια όταν σταματούν τον χορό και κουνιούνται κατά το άνω μέρος του σώματος, πίνοντας μπιρίτσες, είναι ολη η πρόκληση. Διότι να καταλάβεις τι λέγουν, αδύνατο είναι.

akindynos είπε...

Με συγκίνησαν οι παρθένες, και τα δάκρυα βρήκαν το δρόμο τους για τους σωλήνες των ίντερνετς.

(τουλάχιστον κάθε ποστ συνοδεύεται με το όνομα του συγγραφέα)

Stazybο Hοrn είπε...

Τέλειο!!!

Homefood.gr είπε...

Κυρ-Κουκουζέλη: βεβαίως και μπορείς να παραπέμπεις απευθείας στο μπλογκ του Πάνου Θεοδωρίδη. Πάντοτε μπορούσες. Πληκτρολόγησον
http://www.homefood.gr/blogs/blog.asp?cat=2&id=6 και θα αισθανθείς να σε πλημμυρίζει κάθε είδους μεγαλείο. Κρίμα, πάντως, γιατί είμασταν έτοιμοι να σου προτείνουμε τη θέση του webmaster.

kukuzelis είπε...

Γιατί κρίμα; Δεν μαλώσαμε. Άλλωστε με ό,τι του αρέσει ασχολείται κανείς. Πρέπει να μου την προτείνετε τη θέση για να πω όχι :-)
*
Ευχαριστώ πολύ για την απ ευθείας παραπομπή. Διορθώνω αμέσως το λάθος. Μου είχε διαφύγει (και δεν είναι το μόνο υποθέτω).
*

kukuzelis είπε...

@ homefood.gr. "Διορθώνω αμέσως το λάθος." Εννοούσα νοερά, γιατί δεν μπορώ να σβήσω και να ξαναγράψω το σχόλιο. Πάντως η παραπομπή που μου δίνετε οδηγεί βέβαια στον Π.Θ., αλλά αφορά την συγκεκριμένη καταχώρηση κι όχι το μπλογκ. Δεν έχει σημασία βέβαια, η δουλειά μας γίνεται. Όπως μπορείτε να δείτε, ανάλογη παραπομπή έδωσα κι εγώ στο ποστ από πάνω. Να δηλώσω, για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις, ότι δεν είναι μόνο ο Π.Θ. που μου αρέσει στο homefood.gr...

@ akindynos, πρέπει να ασχοληθώ σοβαρά με τα yahoo pipes. Εσύ έχεις δώσει γραμμή από παλιά, αλλά που μυαλό...

*

akindynos είπε...

@homefood, αυτή τη στιγμή στην κεντρική σελίδα των μπλογκ βλέπω 4 συνδέσμους που παραπέμπουν σε άρθρα του Πάνου Θεοδωρίδη: Κύπελλο και μπάσκετ, Οι νάρκισσοι του Μαίου, Ο πληθυντικός που σκοτώνει και Το κλειδί της διαφήμισης.

Νομίζω πως ο επισκέπτης της σελίδας λογικά θα υποθέσει πως κάθε σύνδεσμος οδηγεί στο αντίστοιχο άρθρο. Αμ δε.

Δεν μου είναι εύκολο να καταλάβω τι εξυπηρετεί αυτή η διευθέτηση, αλλά σίγουρα δεν είναι μια επιλογή που κάνει ευκολότερη τη ζωή του χρήστη.

@kukuzelis, έχει κάποιες παραξενιές αλλά με υπομονή και όρεξη ανταμοίβει. Για το συγκεκριμένο, αντιλήφθηκα αργά πως τα λινκ είναι αυτά της "αρχικής σελίδας" κάθε μπλογκ, και όχι ενός εκάστου ποστ. Διορθώνεται, με 2-3 έξτρα σωλήνες, αλλά ελπίζω να κάνει κάτι από τη πλευρά του ο οιονεί ανταγωνιστής σου.