7/7/10

Πιθανοί προορισμοί γιά νεοέλληνα προγέροντα οικονομικό μετανάστη

Αίνος (Enoz). Λιμανάκι με κάστρο δίπλα στον Εβρο, Τουρκία. Στις εκβολες υπάρχουν καμήλες. Πολλοί γύφτοι, άριστοι μουσικοί. Θαλασσίτσα, φτήνια,εάν πληθύνει η νοσταλγία, η Ελλαδα είναι δίπλα.Μπορεί να μη σ άφήσουν ,λόγω στρατου και παραμεθορίων.

Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος. Με 300 ευρώ τον μήνα, ζεις ως ανώτερος υπάλληλος του Φαρούκ, αλλα ως Αιγύπτιος, με πλύσιμο λάτρας από νερό του Νείλου, δυσκολιες ψιλοδυσεντερίας, αλλα εγκάρδια, φτηνά και χαλαρότατα.Κι άν μάθεις να αποφεύγεις τα τουριστικά μέρη. Ακόμη φτηνότερα, σε χωριό ,σε ακτίνα 50,60 χιλιόμετρα από την πόλη.

Προύσα. Τουρκία. Πανέμορφη πόλη, ωραία φύση, φτηνά εκτός κέντρου, νερά, θυμοσοφία.Θες καμιά τετρακοσάρα μηνιαίως.

Σιμιτλί. Βουλγαρία. Καμποχώρι της Τζουμαγιάς, ασήμαντο, λησμονητέο, φτωχό και μελαγχολικό, πάλι γιά νοσταλγούς.Φτηνό.Με 250, άν βρείς σπίτι, γίνεσαι μπέης, αρκεί να μη ενοχλείς τις μαφίες έξω από το χωριό.

Περλεπές, Σκόπια. Δάκρυα, σπλήν, γενική κατάρρευση οικοσυστημάτων, μεράκια, φτήνια.Θές τα τριακόσια,αλλα δύσκολα θα βρείς σπίτι.

Θα βρίσκω κι άλλα, ή θα τα θυμάμαι, και θα τα καταγράφω.

4 σχόλια:

Rodia είπε...

Αμα ειναι να φυγω, θα ειμαι αποφασισμενη για πολυ μακρια.. να ριξω μαυρη πετρα πισω και να αφησω τα κοκκαλακια μου όπου αλλού παρα εδω, στη μπατριδα-μητρια. Καπου σε χωρα της Ν. Αμερικας, που νά'χει κλιμα σαν και το δικο μας...

(καλε! το κοριτσι το αρωτηξες;)

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Το κορίτσι είναι Σαλονικιά και δεν το κουνάει ρούπι.Αλλά θα αντέξεις στην πάμπα ή στα χιλιάνικα βουνά;

Γουφ είπε...

κσεχασες τηνΟυλάν Μπατόρ
με ενα τουγκτίκ και 32 μονγκο αγοραζεις μια ολοκληρη γιούρτα!

ενω εδω σου δινουν μονο μια μικρη γιαούρτα

faraona είπε...

Ροδιά μου
που με νοιάζεσαι!

το κορίτσι...:))