14/12/08

Χοιροβοσκός: Οι πλιατσικολόγοι!

3 σχόλια:

anepidoti είπε...

πόσες φορές τον σκέφτηκα τις τελευταίες μέρες..
και όταν κατέβασα να διαβάσω πρόσφατα το σοσιαλίσμ ου μπαρμπαρισμ, για πολλοστή φορά κατάλαβα πως τίποτε δεν αλλάζει ΑΝ....
αφήστε το, μεγάλη κουβέντα, δεν είναι για εδώ...
καραδοκεί κι ο Εφραίμ..

Σπύρος Γιανναράς είπε...

Ο κόσμος είναι προορισμένος να γίνεται από καιρού εις καιρόν σμπαράλια αφού έχει μέσα του εκ γεννετής το σκουλίκι της φθοράς. Το θέμα όμως είναι τι στάση κρατάς. Πένθους ή δι-εκδίκησης των πάντων;

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Ανεπίδοτη, μην ανησυχείτε και κυρίως μη σβήνετε τα σχολιά σας. Δεν πειράζει καθόλου που γράψατε μπάρμπαρισμ. Ο Γάλλος Κενώ εξ άλλου ήταν πάντοτε επιεικής με τα ορθογραφικά λάθη. Οσο για τον Εφραίμ, δεν ξέρω για σάς, εμένα πάντως καραδοκεί μέσα μου:)


Ποετάστρε,
Ο Καστοριάδης δεν απασχολιότανε με τις διάφορες κοσμολογίες -δηλ την εξήγηση του κόσμου- αλλά με το άν μπορούμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο(Φόγιερμπαχ). Βέβαια έχαιρε και της μεγάλης εκτίμησης του Λορεντζάτου, -φαντάσου τι ζευγάρι θα κάνανε οι δυό τους σε συνάντηση- γεγονός το οποίο έκανε τον Χρήστο Γιανναρά ν' απορεί και να εξίσταται απ' όσο θυμάμαι:)

Πένθος ή δι-εκδίκηση των πάντων είναι κομμάτι πολωτικό (σαν έκφραση εννοώ, μην κοιτάς που ξέρω τι θές να πείς). Ως μηδέν έχοντες και τα πάντα κατέχοντες νομίζω πως είναι προτιμότερο. Παρατήρησε και τον Καστοριάδη ντυμένο με το καρώ πουκάμισο στην παραλία με τις κροκάλες. Πάμπλουτος, το ίδιο κι ο Λορεντζάτος κοιμώμενος ώσάν Τουταγχαμών στην κουκέττα του Παμπούκη ή την βάρκα του Βενέτη Κουγέα.