16/12/08

Μια υποσημείωση του Sraosha στον thas


Όπως είπε και ο thas, "νιώθω τόσο καταρρακωμένος αυτές τις μέρες [...] που το γράψιμο μου φαίνεται χειρότερο από σκάψιμο". Εγώ μάλιστα έχω τώρα τελευταία μια ψυχαναγκαστική επιθυμία να μουτζώνω συνέχεια. Δυστυχώς όμως μουτζώνουμε με τα χέρια, οπότε δε γίνεται να γράφουμε κιόλας.

Κατά τα άλλα, ο άνθρωπος, ο Thas o Μελίρρυτος, τα λέει ωραία και μαζεμένα. Ευτυχώς υπάρχει κι αυτός να γράφει κανα κείμενο στη χάση και στη φέξη (είναι πολύ της μόδας η χάση και η φέξη).

Ο thas λοιπόν παραπονιέται ότι "υπάρχει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πρακτική κατευνασμού δια της συμφωνίας". Κι αυτή η πρακτική είναι εισαγωγής: προέρχεται από την ιδεολογικο-μεθοδολογική τάση ή επιθυμία κοινωνικών επιστημόνων στην Αμερική (πάλι αυτοί, οι Ρωμαίοι του σύγχρονου κόσμου) να υποκατασταθεί η νόηση και (σε ένα άλλο επίπεδο) η κριτική και η ευθύνη από την επικοινωνία. Εξού, για παράδειγμα, και ατάκες όπως 'δεν επικοινωνούμε' όταν απλώς 'διαφωνούμε' ή μανατζεριάρικες παραινέσεις τύπου 'συζητήστε το μεταξύ σας' ως πανάκεια για κάθε λογής διαφωνία, νόσο και (βεβαίως βεβαίως) μαλακία.

Ωστόσο, σκασιλάρα μου που τα άθλια άθλια μέσα της Ελλάδας κι οι καθεστωτικοί κήνσορες βρίζουνε τον Συνασπισμό. Είναι μάλιστα αναμενόμενο να τον βρίζουνε: στον Ρακάσα που παραθέτει ο θασούλης υπάρχει ο υπαινιγμός ότι ο Συνασπισμός είναι στις μέρες μας μια καλή απτή ενσάρκωση "του Άλλου – του αντιπάλου που απειλεί τη διασάλευση της υφιστάμενης πολιτικής και κοινωνικής τάξης", όπως κάποτε η ΕΔΑ ενσάρκωνε το αδηφάγο και πανταχού παρόν φάσμα του Κομμουνισμού. Άλλαξαν οι καιροί, άλλαξε η 'τάξις', άλλαξαν και τα μορμολύκεια. Από την άλλη, η Ελλάδα, μια μικρομεσαίου μεγέθους ευρωπαϊκή χώρα, και τα αντανακλαστικά της δεν αλλάζουν, τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα, απότομα και ριζικά όσο όροι όπως "Μεταπολίτευση", "Ένταξη" κτλ. υπαινίσσονται. Στην Ελλάδα ο ανήρ πρέπει να είναι αρχιδάς και νοικοκύρης κι η γυνή καπάτσα και νοικοκυρά. Τα παιδιά στο σχολείο και μετά βουρ για εγγόνια. Τα υπόλοιπα είναι πουστιές, πουτανιές κι αλητείες. Και τα λοιπά, και τα λοιπά, και τα λοιπά, και τα λοιπά -- όπως λέμε και ξαναλέμε και ξαναμαναλέμε μέχρι πονοκεφάλου και λιποθυμίας εδώ και χρόνια (ενώ θα έπρεπε να διαβάζουμε, λ.χ. το Τρίτο Στεφάνι).

Για σας που από τσατ, ιμέιλ και τηλέφωνα με ρωτάτε για τον εκλιπόντα συνεπή ολετήρα της Μαρτυρικής, διαβάστε εδώ. Απόσπασμαν:

Θέλετε να πούμε ότι διαπραγματευόταν σαν αλεπού, σχεδίαζε σαν κουκουβάγια, τζαι επολεμούσε σαν λιοντάρι; Αφού εννα εν ψέματα. Η αλήθεια εν ότι σκέφτετουν σαν δεινόσαυρος, ελίσσετουν σαν φίδι, τζαι έκλαιε σαν κροκόδειλος. Αν δεν θέλετε να τα πούμε τούτα μείνετε στο ζεστό του χαμόγελο τζαι αφήστε τα πολιτικά.
Πάω το αμάξι για λάδια. Όχι όμως προτού σας στείλω στην Κέρκυρα.

6 σχόλια:

thas είπε...

O thas ευχαριστεί τον sraosha που τον πέρασε από την πίσω πόρτα στο τυροκομείο και στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε βοσκούς, χοίρους, δημογέροντες, γέροντες, τυριά, γιαούρτια, φράχτες, φλογέρες, αγριοσυκιές, κοτέτσια κλπ είδη αγροτικού μπλόγκινγκ. Αμήν αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Eν πρώτοις, φιλιά στον Θάς, χαιρετίσματα στην Α. και πάει λέγοντας.

Aλήθεια, πως συνδυάζεις τούτο εδώ το γραπτό σου απόσπασμα (απευθύνεσαι στον Τάλω) μέσα από μια σειρά θέσεων, με το αυτό σου πόστ…

[…]Υποψιάζομαι ότι σε απογοήτευσε ο πατερναλισμός και η εκκωφαντικά κενόλογη έκθεση ιδεών του Αλαβάνου μετά το Μέγαρο Μαξίμου. Εγώ ήδη αναρωτιέμαι τι στο διάολο να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές.[…]

Αν εσύ αποκηρύττεις τον Αλαβάνο γιατί να μην βρίζουνε οι υπόλοιποι τον Συνασπισμό;

Όσο για τον Τάσο Παπαδόπουλο θα σχολιάσω όπως κι ο Θάς… το θείο τραγί!

[…]Θέλετε να πούμε ότι διαπραγματευόταν σαν αλεπού, σχεδίαζε σαν κουκουβάγια, τζαι επολεμούσε σαν λιοντάρι; Αφού εννα εν ψέματα.[…]

Γιατί ; τον γνώριζε προσωπικά ο αθρογράφος;

Υ.Γ. Ο διαφωτισμός θα εξαναγκαζόταν να παραιτηθεί από την δική του αξίωση κοινωνικής ισχύος, αν από καθαρή αγάπη προς την λογική προχωρούσε στην διαπίστωση ότι τα δικά του ηθικά άρθρα πίστεως υπόκεινται στις ίδιες αιτιότητες
όπως εκείνα του εχθρού.

gasireu είπε...

''Τα υπόλοιπα είναι πουστιές, πουτανιές κι αλητείες.''
στην λαϊκή ομήγυρη πάντα ε,
στο απλό πόπολο, το σεπτό μεσοαστό!
Εξαιρούνται θρησκεία-μπίζνα, πολιτική-μπίζνα, μέντια-μπίζνα, σόου-μπίζνα και λοιπά θεάματα, που ο άντρας συνεχίζει να δείχνεται αρχιδάτος με μια εσάνς αλητείας και πουτανιάς συνάμα, τα σπάει wherever, εξεγείρεται σε παράθυρα, κλπ κλπ κλπ...

Sraosha είπε...

Φιλιά σε όλους, σας αγαπώ, Love-all serve-all.

Το ότι με απογοήτευσε ο Συνασπισμός δε συνεπάγεται ότι για όλα φταίει ο Συνασπισμός. Επίσης, στο ποστάκι εδώ επισημαίνω ότι οι περισσότεροι την πέφτουν στη ροζ μπάρα των δημοσκοπικών ιστογραμμάτων όχι λόγω αρχής ή άποψης, παρά γιατί ενσαρκώνει βολικά τον Άλλο.

Γιατί ; τον γνώριζε προσωπικά ο αθρογράφος;

Όχι. Όμως ο ΤΠ ήταν δημόσιο πρόσωπο και οι πράξεις του καταγράφονται από πρακτικογράφους, δημοσιογράφους, άλλους πολιτικούς κτλ. Για να περιοριστούμε στην πρόσφατη ιστορία, στο Bürgenstock διαπραγματεύτηκε όπως ο Ντενκτάς. Δεν ξέρω με ποιο ζώο μοιάζει κάποιος που διαπραγματεύεται όπως ο μιαρός χοντρο-Ραούφ. Όσο για τον κροκόδειλο, εκατοντάδες χιλιάδες μάτια είδαν (και ξαναείδαν) το διάγγελμα της Μ. Τετάρτης 2004.

gasireu είπε...

Η φωτό από τη στήσιμο της μακέτας του metropolis του Lang, σούπερ!
well done!

και μεις, και μεις, hip hip.....huray!

πολυβιος είπε...

το πρώτο μισό του ποστ είναι adorable
για το συνασπισμό αδιαφορώ