2/9/09

Η εκδίκηση της παρθένας στα μπουζούκια



(για διευκρινίσεις εδώ).

Δεν έχω δει τη συγκεκριμένη ταινία, η οποία πρόπερσι είχε διαφημιστεί ως "υπερπαραγωγή" και "η πρώτη ελληνική πορνοταινία μετά από χρόνια". Ο τίτλος όμως είναι απολαυστικός, ενώ ο Αγγλοκύπριος πρωταγωνιστής έδωσε πέρσι μια σπαρταριστή συνέντευξη σε κυπριακό περιοδικό λάιφσταϊλ.

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτά το θέμα μας. Άλλωστε ο τίτλος μου ήρθε ως απλός συνειρμός όταν άκουσα το αποτέλεσμα των σκέψεων (πώς τον λένε εκείνον τον υπολογιστή; Deep Throat; όχι: Deep Thought) του πρωθυπουργού. Η συλλογιστική της προηγούμενης φοράς που προκήρυξε εκλογές, μόλις πριν δύο χρόνια, ήταν 'απλώς' προσβλητική προς το Σύνταγμα και τη συνταγματική τάξη. Αυτή τη φορά είναι και κωμική: σαν παρθένα αρσενικής φαντασίωσης, από αυτές που τάχα ζητούν να τις τραβάνε, κι ας κλαίνε. Έτσι κι εκείνος σύρεται σε εκλογές γιατί αυτός ο τραμπούκος, αυτός ο ζαμπόνηρος μακιαβελικός ταλλεϋράνδος, ο πανίκανος Γ.Α.Π. τον τραβάει από την αμόλευτη κοτσίδα καθώς η τίμια εμπριμέ φούστα του σκίζεται πάνω στα χώματα και τις πέτρες του Βούθουλα. Γιατί δε μας λέει ότι προτιμάει να βγάλει 120 βουλευτές, αντί για 100 τον Μάρτιο; Θα ήταν εξίσου κυνική καταστρατήγηση των συνταγματικών επιταγών περί πρόωρων εκλογών, αλλά πιο ειλικρινής. Θα μπορούσε επίσης να κήρυσσε πόλεμο στην Τουρκία, που μας στέλνει ακόμα λαθρομετανάστες ("να φύγετε, λαθρομετανάστες, να πάτε αλλού"): θα υπήρχε πραγματικό εθνικό θέμα έτσι.

Κι ας γίνω ακόμα πιο κακεντρεχής: η τρομακτικά ανίκανη και συστηματικά διεφθαρμένη διακυβέρνηση της χώρας από τον Μίστερ Νιντέντο δε συγκρίνεται με αυτή του τρισκατάρατου Σημίτη, του απαίσιου Τάπερμαν που όλοι (σχεδόν όλοι) έβριζαν και μπινελίκωναν με αφοσίωση και μανία. Πράγματι, στη θέση διεφθαρμένων έχουμε διεφθαρμένους και ανίκανους, στη θέση αμερικανόδουλων έχουμε αμερικανόδουλους που δε ζητάν ανταλλάγματα από τον αφέντη τους, στη θέση κυνικών έχουμε ανόητους κυνικούς. Επίσης, πολύ φοβάμαι ότι μια πιθανή κυβέρνηση Γ.Α.Π. απλώς θα προσθέσει νέες συναρπαστικές παραμέτρους στα παραπάνω, κατεβάζοντας τον πήχυ των αλμάτων εις βάθος του Νιντέντο ακόμα πιο βαθιά. Και μην ποντάρετε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κοινώς: δε σας άρεσε ο Σημίτης, ε; Ε...

Στο μεταξύ φοβάμαι πολύ. Αλλά σταματάω εδώ, αφού θα βγει ο ολντ μπόυ να πει πάλι ότι τα πράγματα δεν είναι συνήθως τόσο άσχημα όσο φοβόμαστε. Σωστά. Καμμιά φορά είναι χειρότερα.

10 σχόλια:

Λεό είπε...

Οι φωτιές που άκουσα ότι άναψαν και αλλού εκτός Ελλάδος όπως Ευρώπη, Αμερική νότια και Αφρική, μπορείς να μου πεις στην προκειμένη τί είναι;

Rakasha είπε...

On the other hand. Αναρωτιέμαι μήπως ισχυρούς ηγέτες βγάζουν τελικά τα ισχυρά εκλογικά συστήματα, από τα οποία προέκυψαν όλοι οι Ευρωπαίοι γίγαντες της πολιτικής. Τα αναλογικά της Ιταλίας μας χάρισαν αστέρες του ύψους του Giulio Andreotti (σιγά) και ποτέ δεν μάθαμε πόσο ικανός πρωθυπουργός θα ήταν ο Enrico Berlinguer. Με αυτό εννοείται ότι δεν υπερασπίζομαι τους διαδόχους της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Θεωρώ τον Γιώργο Παπανδρέου ως πιθανώς καλό υπουργό Εξωτερικών το πολύ και τον Κώστα Καραμανλή ικανό υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής ενδεχομένως.

Sraosha είπε...

@Λεό: ποιες φωτιές; το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το λινκ για τα κατσίκια.

@Rakasha: Συμφωνώ για τον Γιωργάκη. Ο Κωστάκης τραβάει μέχρι ΓΓ Συνεταιριστικών Θεμάτων στο Υπουργείο Γεωργίας.

Ιταλία: η παρηγοριά μας.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Νομίζω ότι αυτά οφείλονται σε έναν απλό λόγο που παραβλέπουμε επειδή έχουμε φαντασιωτικές τάσεις: η Ελλαδα κυβερνιέται από τον λεγόμενο "λαό". Εχει δηλαδή λαϊκή κυβέρνηση. Επειδή ο ελληνικός λαός επιθυμεί την εσαεί διατήρηση κάποιων χαρακτηριστικών, χωρίς όμως να το ομολογεί, επειδή ντρέπεται.Οι Ελληνες πολιτικοί έχουν αποδεχτεί αυτήν την σύμβαση: θα κυβερνούν (τρόπος του λέγειν) αλλα όταν τους πιάνουν στα πράσα, δεν θα "δίνουν" τους υπαλλήλους και τους πρωταίτιους, αλλά θα αναλαμβάνουν μιά σκιώδη "πολιτική ευθύνη", ακόμη κι άν αντιστέκονται στις συνέπειές της.
Ναι, ο Ρακάσα έχει δίκιο. Σιγά τις διαφορές από την ευρωπαική προοπτική. Απλώς, κανένας Έλληνας κυβερνήτης δεν θα τολμήσει ποτέ να εκφύγει των χειλέων του ο μαγικός αριθμός 200 (τόσα πρέπει να είναι τα ελάχιστα στρέμματα της εκτός σχεδίου δόμησης).Οι υπόλοιπες στρεβλώσεις είναι ψιλοπράματα μπροστά στα εκτρώματα που γεννάμε με τα 4 στρέμματα.

Γιώργος είπε...

Νομίζω ότι η "εκδίκηση της παρθένας στα μπουζούκια", είναι πολύ καλή περιγραφή για τα τετκταινόμενα εντός ΝΔ. Του τσαλακώσανε το -φτιαχτό- ηγετικό προφίλ (που ξελάσπωνε αρχικά έναν πολύ άχρηστο, ανίδεο, τεμπέλικο και αρπακτικό κομματικό μηχανισμό) και αυτός τους είπε ένα χαιρέκακο "δε πάρτυ ιτς όβερ".Η εκδίκηση δεν πολυαφορά εμάς.Μάλλον δεν υπάρχει χειρότερα, και με λίγη τύχη θα απαλλαγούμε εγκαίρως και για πάντα από πολλούς μυστήριους και παντελώς άχρηστους, που έγιναν ξαφνικά υπουργοί και θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να κάνουν μακρά καταστροφική πολιτική καριέρρα.

Ανώνυμος είπε...

Πετεφρή, κοντά έπεσες. Ο μαγικός αριθμός στην χώρα των παχιών αγελάδων (το ξέρεις ότι το ξέρω άμεσα), είναι 150 (στρέμματα).

Σβάρτς

Λεό είπε...

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
Φωτιές και σε Ισπανία - Πορτογαλία
Πυρκαγιές μαίνονται και στην ιβηρική χερσόνησο.
Φωτιά έχει εκδηλωθεί στο φυσικό πάρκο Αρίμπες ντελ Ντουέρο της Ισπανίας, ενώ ανεξέλεγκτες είναι οι πυρκαγιές στην επαρχία Θαμόρα του ισπανικού βορά, οι οποίες έχουν κάψει περίπου 13 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και θάμνων. Την Κυριακή εκκενώθηκε εξαιτίας της φωτιάς το χωριό Καμπάνας ντε Αλίστε. Κατασβέστηκε, μετά από έξι μέρες, η πυρκαγιά κοντά σε στρατόπεδο της περιοχής, που έκαψε περισσότερα από 60 χιλιάδες στρέμματα γης. Στην Πορτογαλία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά στην περιφέρεια Μπραγκάντσα, στα βόρεια της χώρας. Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες. Υπό έλεγχο τέθηκαν δύο πυρκαγιές σε Μπραγκάντσα και Γκουάρντα.
Από την αρχή του καλοκαιριού έως τον δεκαπενταύγουστο κάηκαν περισσότερα από 90.000 στρέμματα βλάστησης στην Πορτογαλία. Στην Ισπανία, υπολογίζεται ότι έχουν καεί πάνω από 750.000 στρέμματα.


(ελευθεροτυπία.gr)

Λεό είπε...

Στο έλεος της φωτιάς Καναδάς, Γαλλία και Ισπανία
Ειδήσεις

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 14:27


Πανικό στους 1700, περίπου παραθεριστές του κάμπινγκ στην τοποθεσία Βαρ της Γαλλίας που είδαν να τους κυκλώνουν οι φλόγες μεγάλης φωτιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν με ασφάλεια. Την ίδια ώρα στον Καναδά, οι πυρκαγιές εξακολουθούν να κατακαίνε τη Βρετανική Κολούμπια και περίπου 33.000 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ και στα Κανάρια νησιά οι φωτιές συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, αποτεφρώνοντας τεράστιες εκτάσεις.
Συγκεκριμένα, στάχτη και καταστροφές άφησε στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα που μαίνεται από την Παρασκεύη στην Λα Πάλμα των Κανάριων Νήσων. Το πύρινο μέτωπο στο δυτικό τμήμα του νησιού έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ οι περισσότεροι από τους 4.000 κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, επέστρεψαν.
Τη νύχτα, στο έργο των συνολικά 600 πυροσβεστών που βρέθηκαν στη περιοχή, βοήθησε η πτώση της θερμοκρασίας και οι άνεμοι που κόπασαν. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές ψιχάλισε. Από τις πυρκαγιές που πλήττουν το τελευταίο διάστημα την Ισπανία, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά εννέα άνθρωποι.

Στον Καναδά, σε συναγερμό έχει τεθεί η Βρετανική Κολούμπια στον Καναδά με 33 εστίες φωτιάς να μαίνονται από την Δευτέρα στη περιοχή.
Τουλάχιστον 3.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία. Πυροσβέστες από περιοχές του Καναδά και της Αυστραλίας και Καναντέρ δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Πυροσβεστικά οχήματα και άντρες της πυροσβεστικής καταφτάνουν σε κάμπινγκ στη περιοχή Ροκβεμπουτν σουρ Αργκενς της Γαλλίας, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά

1.700 τουρίστες που διέμεναν στο κάμπινγκ μεταφέρθηκαν για την ασφάλειά τους σε κοντινή περιοχή.
ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

Λεό είπε...

Sraosha, μπορείς να αναζητήσεις και άλλες περιοχές που γίναν εστίες πυρκαγιών στο Google.

Λεό είπε...

Σραόσιε, μπορείς να δεις και δω έναν χάρτη με φωτιές:

http://firefly.geog.umd.edu/firemap/

Δεν φλέγεται μόνο η Ελλάδα.