5/9/09

Η δική μου πανσέληνος, αφιερωμένη εις όσους ο Μπερεκέτης αφιερώνει

Ο χαφιές του Θεού


Οταν ο θεός κατάλαβε ότι λατρεύεται από πλήθος διαφωνούντων ηγετών, ιερέων,σοφών και στοχαστών, που τον τιμούσαν και τον ξεχνούσαν ταυτόχρονα,ζήτησε να λαμβάνει πληροφορίες ακριβείς από δευτεροκλασάτα υποκείμενα, που βρισκόταν μεν μέσα στους πίθους της αμαρτίας, αλλά η συχνή ενάσκηση εξουσίας δεν τους είχε μετατρέψει σε εγωιστικά αρχιδάκια τουτέστιν να μη ξεχωρίζουν την ήρα από το στάρι, ήτοι το έαρ από τον στάρετς, άρα το gear από το στέαρ.

Ο θεσμός του χαφιέ του Θεού, ήκμασε αμέτρητους αιώνες και χάρη σε αυτόν, ο θεός δεν πελαγοδρομούσε μεταξύ πιστών του υπαλλήλων και τενεκέ μαχαλά οπαδών. Οι πιστοί άνθρωποι, ώς γνωστόν, είναι οι μόνοι ευτυχείς, αλλά προπατορικώς φροντίζουν να καίνε το μυαλό τους. Οι άπιστοι άνθρωποι ,ως εικός, μανιασμένοι να αποδείξουν ότι ο Θεός είναι πλάσμα, χαραμίζουν το μυαλό τους σε κουρσούμια, μη καταφέρνοντας να μεταδώσουν τις απόψεις τους μήτε καν στο πιό ευπλαστο σαμιαμίδι του σύμπαντος, δηλαδή στα ίδια τους τα μωράκια.Ενώ οι πιστοί, οδηγούν συνήθως τα δικά τους μωράκια στην άνοια δι΄αυτομάτου πιλότου και ατραπού. Επειδή ο Θεός είναι το πάντα και το ίσως, το εάν και το θα δούμε, το έασον και το κλάφσον, το σίγουρα και το έρχομαι, ο Θεός άρα είναι και το πέπουλο που σηκώνει δειλος αέρας, μα και η τίτανος που θριαμβεύει επί των ηφαιστείων λίθων. Ακόμη και οι αριθμοί, το πλέον άμετρο συστατικό του ενεού κόσμου, υποφέρουν από διαιρέσεις, κλάσματα, εξισωτικές διεργασίες, παρονομαστές και εκθέτες, λεγόμενοι από του νύν αριθμοί οι μάρτυρες.Ο χαφιές του θεού, είναι άπαξ κερδαινομένη ιδιότης, φυσικης καταστολής, γεννήτρια του πόνου, ανηψιά του πάθους,έκγονος χαλαρών σαρκών και πεπτωκυίας νευρικής ύλης. Οσάκις την ηδονήν αποζητά, κρύπτεται όπισθεν ρημάτων, αφήνοντας ταις άλλαις των λέξεων ποιότηταις να κορδακίζονται σε χείλη αλλωνών.Μα και ο Θεός ουδέποτε ανακοίνωσεν το παραμικρόν γιά τους χαφιέδες του.Κι έτσι, η τάξη του σύμπαντος κόσμου ,άλλοτε ομοιάζει προς περιστεράν, συχνότατα πάντως και προς πλήθος κοάζον ευοί ευάν.

5 σχόλια:

Λεό είπε...

Ένα τέτοιο θεϊκό κειμενάκι μόνο ένας χαφιές του Θεού μπορεί να γράψει...

HELIASTER είπε...

Είναι και οι διπλοί πράκτορες στην μέση...(βλέπε Προμηθέας)....
Το c4i θα εξάλειψη και αυτό το αρχαιότατο παραδοσιακό επάγγελμα....

ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ είπε...

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΙΠΟΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ

ΑΞΙΟΣ,ΑΞΙΟΣ

Λεό είπε...

Ένα προβληματάκι έχω μάνα Πετέφρα. Πώς καταλαβαίνεις ποιός είναι ποιός στους ανώνυμους και ψευδώνυμους και δεν μπερδεύεις τα κίνητρα των σχολιασμών;
Μην παρεξηγηθούμε κιόλας...

Μαύρος Γάτος είπε...

Λεό, είναι πολύ απλό: τίποτα δεν απασχολεί τον Πέτεφρα λιγότερο από τα κίνητρα των σχολιαστών, εκτός ίσως από το περιεχόμενο των σχολίων.

Είναι καλλιτέχνης, λεμε, ο άνθρωπας!

Σ;ο)