14/9/09

Κρίνετε, αλλοιώς δεν θα κριθείτε...


Ισως γι΄αυτό , το μέλλον είναι τόσο βαρετό, ενώ το παρελθόν αστράφτει και με τα τετρακόσια του δόντια.*



*Π.Θ και άλλα κείμενα με γαλλική φινέτσα,κρητική λιτότητα και νοστιμιά,διότι εάν είσαι ταλαντούχος, σε κάποιου την καμπούρα φτιάχτηκες..

5 σχόλια:

kukuzelis είπε...

Ωραίος στίχος. Λες και φτιάχτηκε στην καμπούρα του Μαγιακόφσκι. Είναι όμως σίγουρο ότι είναι του Π.Θ.; Μη γίνει κάνα λάθος και ποιος τους ακούει μετά.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

[...]Υπάρχει μιά χώρα, υπάρχει μιά περιοχή, υπάρχει ένας τόπος, σε περίεργες συντεταγμένες .Στα σύνορα του παρελθόντος που ξαναζεί, και του μέλλοντος που καταρρέει. Ενας τόπος όπου συγκεντρώνονται, με υπερβατικό τρόπο, φυσιογνωμίες μιάς διαχρονικής τέχνης αλυπίας, τέχνης εσναφιών και μαστοράντζας, τέχνης της προσήλωσης, του πείσματος, της ανακάλυψης που βυθίζεται μέσα στο είναι του δημιουργού. Ο βιαστικός περαστικός την θεωρεί κάπως σαν χωματερή της σκέψης: απολειφάδια του χτές που επιμένουν. Αλλά με λίγη προσοχή, ο αυτόπτης καταλαβαίνει ότι σε αυτόν τον τόπο αναπαύεται η ιστορία καθόλου, η επιτομή του κόσμου, όχι μόνον αυτού που ζήσαμε,αλλα και του κόσμου που θα ζήσουν τα εγγόνια μας και βάλε.
Δεξιότητες και επαγγέλματα που ίσχυσαν, θα μένουν σε αυτόν τον τόπο εσαεί, και θα δέχονται ασταμάτητα καραβιές από δεξιότητες και επαγγέλματα που θα ισχύσουν στο άμεσο, στο μακρυνό ή στο άδηλο μέλλον. Ολοι μαζί, στην χώρα του άχρηστου και του ανενεργού, που είναι στην ουσία η χώρα όπου η προσωπική αλήθεια του καθενός χωνεύεται στην πελώρια γενική χοάνη.
Ισως γι΄αυτό , το μέλλον είναι τόσο βαρετό, ενώ το παρελθόν αστράφτει και με τα τετρακόσια του δόντια.

Ου φροντίς, Κουκουζέλη: είναι οι τελευταίες λέξεις από το τελευταίο ολόσωμο κείμενο που βρίσκεται στο τυπογραφείο. "Επαγγέλματα που άντεξαν στον χρόνο",ελληνική και ολλανδική έκδοση,Φωτογραφίες Ταλιάνη, κείμενο "Μαγιακόφσκη"...

kukuzelis είπε...

Τι ωραία.

Michael Sc είπε...

Αααα! Ποιο έντυπο είναι, φίλτατοι;

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

To "E", το "Ε"...