24/9/09

Μιά τελετή που λείπει


"Οταν η κυρία η σύνευνος η σύζυγος πλησιάσει την κλιμακτήριον, η κανονική διαδικασία επιβάλει να ξυπνήσει τον καλόν της σύζυγον και να τον φέρει εις το ειδικόν δωμάτιον του δικαστή και του χασάπη,όπου ο τυχερός ανήρ θα μπουρδισθεί κατά το όσχεον και ο δικαστής θα τον επονομάσει επισήμως χαντούμην του ουρανού.
Η γυνή του δεν θα τον ζηλεύει πλέον αφού το σπέρμα πάπαλα και επομένως η περιουσία του θα μένει αλώβητος παρά τας επιπολαίας μπήξεις.Αιγυναίκαι ως γνωστόν προσποιούνται ότι ζηλεύουν τας μετ άλλων γυναικών μίξεις του Στάντη *των.Κατ΄ουσίαν, υποφέρουν από τον εφιάλτην της παιδοποιίας ήντινα και μπασταρδίαν λέγουσι.
Ετζι, η κυρία γυναίκα θα είναι ήρεμος, όχι σπαστική, θα δίδει καλόν φαγητόν τω Στάντη της και θα τον θωπεύει άνευ προσφυγής εις τα πάσταρδε, μουνάκια, προδότη, αφίντερζεν και παρόμοια.Η γαία θα ηρεμήσει, το ίδιον και οι πόλεμοι. Οι άνδρες δε, ορθώς μπουρδισθέντες, θα βάζουν τον μπήχτην των παντού, ήτοι εις κυκλια από δονάτα**,εις παροδικά στόματα και περιέργους κοιλότητας βράχων, ελεύθεροι πάσης ενοχής και πλούσιοι συναισθημάτων κατά τα λοιπά."
*stud
**ντόνατ
William Googleridge, Essay on marriage und war, Londinium 1654

13 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Πώς είπαμε ότι πέθανε ο William Googleridge;
Οι πηγές δεν αναφέρουν τίποτα για τα αίτια θανάτου του περίφημου αυτού βουτηχτή.

Πάντως, έχω διαβάσει σε κριτικά δοκίμια του έργου του πως ήταν μικροτσούτσουνος, και πως τα γραπτά του δεν ήταν τίποτα άλλο απο μια έκφανση της ζήλειας του για το έργο του Αριστοφάνη και τις Διονυσιακές σαρμέλες, ήγουν, μπούτζες των Ελλήνων.

Ηγκλετιέροι γραφιάδες. Σακατλήδες του κερατά.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις,Γεώργιε και Βουτσαρά μου. Ο Γκούκλριτζ(αναφέρεται σε μετάφραση έργου του από τον Κωνσταντίνο Κούμα ως Γοωγγελερίτθιος) όντως ευνουχίστηκε και η απεικόνιση του παθήματός του ιστορείται σε νουβέλα της εποχής (Ασμοδαίους "Ντίκυ" Χώθορν, Περί των αξιοπεριέργων ηθών του Σάσσεξ,Μπάθ και Μπρίστολ, 1656) απ΄όπου και την ξεπατίκωσα.Ο κρατών τον Ουίλι από το στέρνο είναι γυναικαδελφός του, οι υπόλοιποι αναζητώνται, όπως ακόμη αναζητάται το σύστημα Ρουσόπουλου εν μέσω προεκλογικής χύτρας με εκρηκτικά.
Πάντως ζηλεύουν διότι δεν γνωρίζουν. Εάν εγνώριζαν, πάλε θα ζήλευαν, αλλά λόγω του προσφιλούς εργοχείρου των γραικισσών γυναικών που λέγεται και μουνιπουλάρισμα.

"Πέρδω την μαλαπέρδαν μου
διά να μη την εφτύσω"( στιχάκι αποδιδόμενον εις τον Ιαννάκην Βρανέζην τον και μπουτζιαρέαν.

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Δεν αντέχω να μη σου παρουσιάσω το αυθεντικόν κείμενον;


Blocked letter read, George and Voutsaras me. The Gkouklritz (refers to translation work by Constantine Kouma as Goongeleritthios) actually castrated and display the passion of history in the novel era (Asmodaious "Dickie" Hawthorne says, Of the strange morals of Sussex, Bath and Bristol, 1656) by where the Member xepatikosa.O Wiley of the sternum is the brother, the others explored as yet searched the system Roussopoulos amid election skillet with explosives.
However jealous because they know. If you knew, pallets would envy, but because of the handiwork of a beloved graikisson women called and mounipoularisma.

"Perdika the malaperdan me
not by the spat "(verses reimbursed at the Iannakin Vranezin him and boutziarean.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινής απορία, λόγω αμερίστου ενδιαφέροντος επί του θέματος:

Η μέθοδος που προτείνεται, εφόσον αφορά στο κόψιμο των (γκουχ), γιατί θα οδηγήσει τα αρσενικά στη θωπεία ντόνατς και κουφάλων?

Εδαγκωμένη Χειρούργος Χωρατών -Αέναη Συλλέκτης Άχρηστων Πληροφοριών - Μπαινάκης Βγαινάκης

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι σε σκανδαλίζει, κόψτο, είναι προτιμότερο να μπεις στον Παράδεισο λειψός, παρά να είσαι ακέραιος κοντά στον εξαποδώ.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Αρχοντα Πετεφρείδη,

Είδες τι γίνεται σαν σπείρεις παλαιά δαιμόνια. Αντί να κόψει τον Πετεφρή και τα Βουστάσια ο πάστωρας Αθανασία του Αιγάλεω, συμβουλεύει εσένα να κόψεις ότι τον σκανδαλίζει.

Ηθελα βέβαια να πω, πως, χωρίς γυναίκες να μας μουνιπουλάρουν οι άνδρες θα γινόμασταν μουνι κακά μεταξύ μας αλλά και χώρια μας.

Επίσης πως άν ο άντρας χάσει τη χύτρα με τα σαλμαδάκια το ρίχνει στη χύτρα με τα γκαζάκια ή και στο Γκάζι να γκομενίζει.Ενίοτε, αφού, διότι!

πάστορας Αθανασία είπε...

Χοιροβοσκέ, ό,τι σε σκανδαλίζει λέει, όχι ό,τι σε κάνει χαρουμενότερο.

άντε απεκεί που θα κρίνεις εσύ τον πάστορα...

πετεφρής είπε...

Τό΄λεγα ο έρμος ότι άν έκαναν κουμάντο οι γυναίκες, θα ήσανε 37 δισεκατομμύρια και πάλε άδειος θα ήτουνε ο πλανήτης και ακριβός. Ενώ, μόνο με άντρες θα είμεσθεν καμιά εκατοστή νοματαίοι συνολικά. Ο ένας στην Βαρσοβία, ο επόμενος στην Γκάνα.
Πάντως μια παστοράλε που ενίοτε ακούω,κλασικό κομάτι, μου δημιουργείτην τάση να φτιάξω εργοστάσιο της βιομηχανικής επανάστασης και να πετάω αβγά στα μηχανήματα....

Ανώνυμος είπε...

Αποτροπιαστικο!

Ανώνυμος είπε...

Στις πολλές προτεσταντικές εκκλησίες συνηθίζουν να φωνάζουν και να συμμετέχουν στο κήρυγμα. Πήγαινε λοιπόν ένας με την γυναίκα του στην εκκλησία και όλο κοιμόντουσαν κατά την διάρκεια του κηρύγματος. Η γυναίκα του αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα και πήρε μαζί της μια καρφίτσα από το καπέλο της για να τον τσιμπάει κάθε φορά που τον έπαιρνε ο ύπνος.
Ο πάστορας, σε κάποιο μέρος του κηρύγματος λέει:
- "... ο οποίος δημιούργησε τον κόσμο σε 6 ημέρες και ανεπαύθη την 7η."
Η γυναίκα τσίμπησε τον άντρα της, ο οποίος πετάχτηκε όρθιος και φώναξε:
- "Ο παντοδύμαμος Θεός, αλληλούια."
Και ο πάστορας απάντησε:
- "Σωστά, σωστά" και συνέχισε.
Ο άντρας κάθησε πάλι και όταν ο πάστορας λέει σε κάποιο μέρος του κηρύγματος:
- "... ο οποίος πέθανε στον Σταυρό για τις αμαρτίες μας."
Η γυναίκα τσίμπησε τον άντρα της, ο οποίος πετάχτηκε όρθιος και φώναξε:
- "Ο Ιησούς Χριστός αλληλούια."
Και ο πάστορας απάντησε:
- "Σωστά, σωστά" και συνέχισε.
Ο άντρας κάθησε πάλι και κοίταγε άγρια την γυναίκα του. Και ο πάστορας λέει σε κάποια στιγμή:
- "... και τι είπε η Εύα στον Αδάμ μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού της;"
Η γυναίκα πάλι τσίμπησε τον άντρα της, ο οποίος πετάχτηκε όρθιος και φώναξε:
- "Αν με ξανακαρφώσεις με αυτό το παλιόπραμα θα στο σπάσω."

Sraosha είπε...

Αυτά είναι του διαβόλου.

Ωριγένης

Τέλειος. είπε...

Είναι γεγονός ότι μια φευγαλέα ματιά στην πρώτη σειρά ή ακόμη και το πρώτο pixel της εικόνας αρκεί για να αναγνωρίσω το original post petefris!
μία δεξιότητα που δεν πάει χαμένη.

Επίσης, ωραίο και δυσεπίτευκτο πράμα το στυλ.

HELIASTER είπε...

Δια τον ίδιο λόγο οι Κινέζοι αυτοκράτορες ενταφίαζαν ζωντανές συζύγους τε και παλλακίδας,αν ώ μοι γέννοιτω εγκατέλειπάν τα εγκόσμια πρώτοι έτσι ώστε να μην υπήρχε περίπτωση προσέλευσης έταιρων μούλων διεκδικητών του θρόνου και προστριβών νόθων και γνήσίων απογόνων.Να ξέρουμε και τί μας γίνετε...και ποίός θα πάρει τα χωράφια...