14/3/09

Γενειοβλόγιον

ή η ανάδυση του υπερεγώ.

Ξύπνησα και σκέφτηκα. «Τώρα ο Sraosha έχει ήδη σηκωθεί, έχει κάνει τη γυμναστική του, έχει ξυριστεί, ενδεχομένως έχει γαμήσει, κι εσύ, ζώον, απλώς ξύπνησες». Καφές και τσιγάρα στην κουζίνα. «Ο Sraosha δεν καπνίζει» είπα τρέχοντας στη τουαλέτα, να ξεφορτωθώ τα πρωινά φλέματα, ευτυχώς που μπορούσα ακόμα να βήχω. Έριξα λίγο νερό στη μούρη μου και κίνησα για τις πρωινές δουλειές. «Ο Sraosha δίδαξε, έκανε διοικητικές εργασίες, έφαγε το ψάρι του, εσύ πάλι ελάχιστα κατάφερες σήμερα» επέπληξα αυστηρά τον εαυτό μου, τελειώνοντας τη δεύτερη σουβλακόπιτα, κατά τις 14:30, όταν επιτέλους κάθισα να φάω. Το φαγητό μού έφερε υπνηλία. «Ο Sraosha θα ρίχνει τώρα το δεύτερο της μέρας κι εσύ κοιμάσαι μαλάκα» αυτομαστιγώθηκα, δέκατα του δευτερολέπτου πριν παραδοθώ στον ύπνο. Ξύπνησα, έφτιαξα καφέ και απλώθηκα στον καναπέ, και τώρα τι κάνουμε; Παύση. Τι-κά-νου-με; «Ο Sraosha αποκλείεται να έχει τέτοιες ανησυχίες» ψιθύρισα πλησιάζοντας το σιντί-πλέηερ. Τα τραγούδια του Ραβέλ πλημύρισαν το καθιστικό. «Αναρωτιέμαι αν ακούω τίποτα περισσότερο από ψηλά-χαμηλά, δυνατά-σιγά, γρήγορα-αργά· ο Sraosha θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτιμήσει κάθε στροφή της μελωδίας, να διακρίνει όλες τις συγχορδίες, να απολαύσει κάθε συνδυασμό ηχοχρωμάτων». Αρκετά με τη μουσική. Άνοιξα το κομπιούτερ. Έπρεπε, επιτέλους! να απαντήσω στα χιλιάδες μέηλ που στριμώχνονταν στο γραμματοκιβώτιό μου. «Ας προσπαθήσω να μιμηθώ λίγο τον Sraosha, μόνο να μη με καταλάβει κανείς» . H νύχτα είχε ήδη πέσει με θόρυβο. Τι θα έκανα το βράδυ; Το μόνο που ήξερα, για την ώρα, ήταν ότι και η σημερινή μέρα θα τελείωνε με την ίδια σκέψη: «Ο Sraosha είναι τελικά απλησίαστος».
*
Έπονται: Ο Δικαιωμένος Πετεφρής ή ο θρίαμβος της λανθάνουσας Ανυπαρξίας, Μπερεκέτης και αντίστιξη ή τα σφάλματα του Μπαχ και οι πρώτοι αριθμοί, Χοιροβοσκός και η διαλεύκανση του μεταμέλλοντος ή το νόημα της ύπαρξης από τη σκοπιά του σύγχρονου ανθρώπου, Ιγώ ιμ Ιγώ ευζουνάκι γοργό ή cherchez να φαμ και, τέλος, ένα σύντομο συγχαρητήριο σημείωμα στον γίγαντα του πρωτομπλογκιν, ημιθεώδη thas. Stay tuned.


Και για να πιάσουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του κοινού... Κυρίες και κύριοι οι Μπήτλς:



Μέσω Classic Television Showbiz.


*

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποψιάζομαι πως έχουμε ένα κοινό πλανητικό σώμα γυροφέρνον εις τους οίκους των ζωδίων μας, διότι τελευταία κι εγώ σκέφτομαι τοιούτως. Εγγίζετε τας εσωτερικάς μου χορδάς (ηχούσας μι, λα και ντο) και δίχως τους μπήτληδας.

Ανώνυμος είπε...

... απλα να υπενθυμισω πως ειμαστε εδω και διαβαζουμε
α προπο, γιατι σωπαινει ο χοιροβοσκος;

διαφανη

Ανώνυμος είπε...

Καπου θα τα πινει παλι ο ακαματης...

kukuzelis είπε...

@ throgos, το κάρμα... το κάρμα είναι.

Διάφανη: "να υπενθυμίσω πως είμαστε εδώ και διαβάζουμε". Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το σχόλιο σας είναι από μόνο του μια υπενθύμιση.

Γουφ είπε...

ε, σιγα την απορια , περι του τι θα κανει το βραδι...

Με ενα γαμησι πρωινο, οπως μας μαρτύρησες και μια ξεπέτα μεσημβρινή, ΤΙ θα κανει το βραδι... Θα ριχνει τον τριτο μπούζο του εικοσιτετραωρου....

Ε, μαλλον ο Ταυρος του Βουστασιου, ο Σαραόσσης ειναι, για αυτον μαθαμε, οι αλλοι δεν κσερω, να μας ενημερωσεις παραυτα.